Saule un «Weezer» - kas var būt labāks?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Losandželosas saulainā alternatīvā roka pionieri «Weezer» ar desmito albumu pēc ilgāka pārtraukuma, šķiet, trāpījuši desmitniekā.

Weezer «Weezer (White Album)»

(Atlantic)

10/12

Kad 2014. gada rudenī grupa laida klajā savu iepriekšējo plati «Everything Will Be Alright in the End» (skat. recenziju) un par to saņēma visnotaļ labas atsauksmes (gan muzikāli, gan saturiski vīri bija atgriezušies pie saknēm - deviņdesmito gadu sākuma, kad visi kopā draudzīgi mēģināja nelielajā Eimherstas nama (The Amherst House) garāžā), «Weezer» nolēma kalt dzelzi, kamēr tā karsta. Proti, pēc «Everything Will Be Alright in the End» veicināšanas turnejas, sajutuši radošu pacēlumu, viņi nolēma nevilkt garumā un devās uz studiju, lai ierakstītu jaunas dziesmas. Turklāt grupai pagājušogad beidzās līgumsaistības ar ierakstu izdevniecību, un vīri saprata, ka var darīt, ko vien sirds vēlas.

Rezultāts ir desmit dziesmu albums, kuram dots nosaukums «Baltais», kas konceptuāli turpina krāsu sēriju (vīru diskogrāfijā ir zilais, sarkanais, dzeltenais albums...). Uz albuma vāka foto, kas arīdzan ir izgaismots baltā krāsā, grupa pozē pie kāda Santamonikas pludmales glābēju skatu torņa. Jāsaka, ka

viss ieraksts ir saulains, optimistisks, Venēcijas pludmales smilšu, meiteņu, sērfotāju un «The Beach Boys» harmoniju iedvesmots.
Weezer «Weezer (White Album)»
Weezer «Weezer (White Album)» Foto: Publicitātes foto

Protams, galvenais dziesmu arhitekts ir 45 gadus vecais grupas solists, mūžīgais pusaudzis Riverss Komo (Rivers Cuomo).

Albuma producents Džeiks Sinklērs (Jake Sinclair), kurš ir liels «Weezer» fans (viņš pat spēlējis «Weezer» tribute grupā «Wannabeezer»), Riversam ieteicis mēģināt atgriezties deviņdesmito gadu sajūtās, kad tapa lieliskais ansambļa ieraksts «Pinkerton». Komo atlaidis bārdu un devies vērot Santamonikas publiku. «Pētnieciskos nolūkos» pat reģistrējās populārajā iepazīšanās vietnē «Tinder», lai rastu iedvesmu jaunajām dziesmām. «Manai sievai nebija iebildumu,» viņš teicis kādā intervijā.

«Baltais albums» sanācis viengabalains (šoreiz nav neviena viesvokālista), enerģisks, melodisks kā allaž un vienlaikus mazliet smeldzīgs.

Komo teksti arīdzan ir asprātīgi un abstrakti vienlaikus (tiek minēts Čārlzs Darvins, Bērts Baharahs, Dante...).

Saulaini, inteliģenti... vienkārši forši!

Izdošanas datums - 01.04.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu