Pet Shop Boys «Super»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Pet Shop Boys» - visu laiku veiksmīgākais britu popmūzikas duets, kas visā pasaulē pārdevis ap 50 miljoniem ierakstu, apliecina, ka vēl aizvien ir labā radošā formā, un viņu trīspadsmitais albums «Super» nudien atbilst nosaukumam.

Pet Shop Boys «Super»

(x2)

8/12

Nekādu jaunu atklājumu, nekādu strauju pagriezienu - viss šo abu mūziķu radošajā dzīvē rit pēc veiksmes formulas, kas atklāta un iestrādāta, atļaušos teikt, ģeniālajā singlā «West End Girls» (1984), kas vēl aizvien ir dueta koncertu noslēdzošā dziesma. Par to varējām pārliecināties pirms diviem gadiem Liepājā, festivālā «Summer Sound». Jāpiebilst, ka grupa Rīgā viesojusies vēl arī 2000. un 2007. gadā. Esmu bijis klāt visos koncertos.

Jaunā Nīla Tenanta (Neil Tennant) un Krisa Lova (Chris Lowe) plate muzikāli seko pirms trim gadiem izdotajam «Electric», kas bija izteikti elektronisks veikums. Paši vīri sevi toreiz dēvēja par elektroniskās mūzikas pūristiem. «Super» tam visam ir loģisks turpinājums, tiesa, ar lielāku akcentu uz pop, mazāk un elektro.

Arī jaunā albuma galvenais skaņas arhitekts ir 1980.gadu revival grupas «Zoot Woman» dalībnieks Stjuarts Praiss (Stuart Price), kurš bija atbildīgs arī par iepriekšējās plates skanējumu. Viņš producējis Madonnu, «The Killers» un daudzus citus.

Albums tapis pašu mūziķu Berlīnes un Londonas studijās.

"Super"
"Super" Foto: Publicitātes foto

Lai arī «Pet Shop Boys» ir tā dēvētā astoņdesmito grupa, 2016. gadā tā apzināti nemēģina citēt šo gadu desmitu, kaut tas ir aktuāli vēl aizvien. Drīzāk viņu mūzikā jūtams kaut kas no 90. gadu sākuma reiva ēras estētikas un Čikāgas hausmūzikas. Viena no labākajām albuma dziesmām «The Pop Kids» apzināti vai neapzināti citē šo to no minētās ēras. Bīts un sintezatorklavieru motīvs sasaucas ar «Bizarre Inc.» 1991. gada ballīšu himnu «Playing With Knives».

«I studied History while you did biology / To you the human body didn't hold any mystery,» dzied Tenants šajā melanholiskajā dziesmā par kādu pāri, kas deviņdesmitajos baudīja dzīvi, apmeklējot visus iespējamos Londonas deju mūzikas klubus. Varētu likties, ka dziesma ir autobiogrāfiska, taču tā tas nav.

«Pet Shop Boys» ir labs atgādinājums tam, ka popmūzikai nav obligāti jābūt kliedzošai un provocējošai. Visas albuma dziesmas būtu lielisks papildinājums jebkuras radiostacijas fonotēkai.

Izdošanas datums - 01.04.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu