Ariana Grande «Dangerous Woman»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Sieviete, kas nebaidās riskēt, ir godīga pret sevi un pieņem sevi tādu, kāda ir,» tā jaunā albuma nosaukumu un bīstamās sievietes koncepciju raksturo pati Ariana Grande - dziedātāja, kura no pusaudžu TV zvaigznītes izaugusi par vērā ņemamu popmūzikas dīvu.

Ariana Grande «Dangerous Woman»

(Universal/Island) 8/12

22 gadu vecā, bet vizuāli smalkā (viņas augums tikai 1,55 m) itāļu izcelsmes amerikāniete šo «pieaugšanas procesu» atšķirībā no Džastina Bībera, Mailijas Sairusas u.c. izdzīvojusi bez lieliem skandāliem. Ja neskaitām pagājušā gada incidentu, kad ar slēpto kameru kādā bodītē fiksēts brīdis, kurā Ariana aplaiza virtuļus un skaļi pasaka, ka ienīst Ameriku. Nekas cits, kas potenciāli varētu kaitēt viņas karjerai, nav atgadījies. «Man nepatīk drāma, konflikti,» viņa izteikusies intervijā žurnālam «Billboad».

Ariana un virtuļi
Ariana un virtuļi Foto: Ekrānuzņēmums

To, ka vairāk tomēr ir pareizā meitene, nevis bīstamā sieviete, apzinās arī pati Grande, gaumīgi pasmiedamās pati par sevi nesenākajā SNL (Saturday Night Live) komēdiju šovā. «Bīberam ir skandāls, Mailijai ir skandāls... kāds būs mans skandāls, kas ievedīs manu karjeru nākamajā līmenī?» ar humoru prāto Ariana.

Nudien, pašlaik nekādi skandāli, lai pievērstu sev uzmanību, Arianai nav nepieciešami.

Viņas fantastiskā balss, lieliskās aktrises dotības un harisma, kas caurstrāvo viņas ierakstus, nodrošina panākumus.

Grande (pilnajā vārdā Ariana Grande-Butera) ir pārdevusi pusotru miljonu ierakstu, viņas videoklipi «Youtube» skatīti 4 miljardus reižu, viņas nesenā turneja nesusi 41,8 miljonus lielu peļņu, un viņas «Instagram» ir ceturtais lielākais sekotāju skaits...

pic stolen from a bad baby bunny ♡ #DangerousWomanOutNow ✨???

A photo posted by Ariana Grande (@arianagrande) on

Par to, kā Ariana nokļuva šovbiznesā, jau esmu rakstījis iepriekšējās plates («My Everything») apskatā (skat. resursus). Atgādināšu vien to, ka dziedātāja dzimusi saulainajā Bokaratonas pilsētā, Floridā, uzņēmējas Džoanas Grandes un grafiskā dizainera Edvarda Buteras ģimenē, un uz skatuves kāpusi jau astoņu gadu vecumā.

Dangerous Woman
Dangerous Woman Foto: Publicitātes foto

Jaunais Arianas

albums nav nekāds popmūzikas manifests - tas ir kārtējais perfekti producētais ierindas pop produkts ar atsevišķām labām un ne tik labām dziesmām.

Atšķirībā no Selēnas Gomesas, Elijas Goldingas u.c. jaunās paaudzes popzvaigznēm Ariana apzinās savu balss diapazonu un labprāt iepeld balādiskos, liriskos deviņdesmito gadu R&B ūdeņos. Dažas no dziesmām piestāvētu arī Meraijai Kerijai, ar kuru Arianu bieži salīdzina spēcīgā vokāla dēļ.

Sākotnēji albumu bija plānots laist klajā ar nosaukumu «Moonlight» (ievadošā plates dziesma, kas veltīta viņas draugam - pavadošās grupas dejotājam Rikijam Alvaresam), taču, kā atzīst pati dziedātāja, «Moonlight» ir pārāk romantisks skaņdarbs un vairāk sasaucas ar viņas iepriekšējās plates saturisko vēstījumu.

Foto: @arianagrande

Lielākā daļa dziesmu tapušas sadarbībā ar Grandes draudzeni Viktoriju Monē (Victoria Monet). Tas notiek tā - Grande ieraksta kādu melodijas demo, nosūta to Viktorijai, un tad abas satiekas un bieži līdz rīta gaismai lipina kompozīciju kopā.

Kā trīs galvenie producents jaunajā albumā piesaistīti TB Hits (amerikāņu producents Tomass Lī Brauns), zviedru lielmeistars Makss Martins (Max Martin) un viņa protežē Ilja (Ilya Salmanzadeh), kurš sev vietu producentu elitē izkaroja ar Grandes dziesmu «Problem».

Foto: @arianagrande

Ja par viesmāksliniekiem, tad arī šajā platē piedalās vairāki hiphopa pasaules spīdekļi - Lil Veins (Lil Wayne), «Future» un Nikija Mināža (Nicki Minaj). Patīkama tikšanās albumā ir ar gadu tūkstošu mijā populāro dziedātāju Meisiju Greju (Macy Gray), kura piedalās dziesmā «Leave Me Lonely», radot asociācijas ar pašu Ninu Simoni.

Albumā ir sakausēti dažādi muzikāli žanri - 50. gadu doo-wop («Moonlight»), regejs («Side to Side»), disko («Greedy»), 90. gadu deep house («Be Alright»), hiphops («Let Me Love You») u.c.

Tas viss brīnumainā veidā turas kopā.

Foto: @arianagrande

Izdošanas datums - 27.05.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu