Ladyhawke «Wild Things»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filipa jeb Pipa Brauna (Phillipa Brown) - 36 gadu vecā Jaunzēlandes mūziķe, kas pazīstama kā projekta «Ladyhawke» autore (2008. gada debijas plate bija fantastiska!), pēc četru gadu pauzes atgriezusies ar jaunu studijas albumu «Wild Things». Ja pēdējos gadus dziedātāja pirms katra koncerta iedzēra, lai mazinātu satraukumu, kļūstot teju par alkoholiķi, tad šobrīd viņa ir gandrīz tīra no zaļā pūķa atkarības. «Piedomāju arī pie tā, ko ēdu. Tagad atļaujos labi ja vienu burgeru mēnesī,» viņa atklāti stāsta intervijās.

Ladyhawke «Wild Things»

(Mid Century Records)

9/12

Pipa ir sarežģīta būtne. No vienas puses, bez mūzikas savu dzīvi viņa iedomāties nevar, bet no otras - koncerti un pārlieku liela uzmanība viņu nogurdina, iedzen depresijā, liek justies diskomfortā. Kopš 20 gadu vecuma viņa sirgst ar Aspergera sindromu*. «Alkohols bija veids, kā es atbrīvojos, noņēmu stresu,» viņa stāsta. «Bet vienā brīdī sapratu, ka tā turpināt nevar - es izniekoju laiku, mokoties ar paģirām, tā vietā, lai sacerētu dziesmas.»

Pēc otrā albuma, 2012. gada «Anxiety», kas muzikāli bija pilns ar atsaucēm uz britpopu - viņas jaunības mūziku, sekojošās nogurdinošās turnejas, viņa pārcēlās uz dzīvi ASV, Losandželosā. Kādu laiku vēl neveselīgais dzīvesveids ņēma virsroku, bet tad kādā brīdī tam pielikts punkts. Pipa arī apprecējās ar savu draudzeni - jaunzēlandiešu aktrisi Madleinu Semi (Madeleine Sami), un arī šis notikums ienesa viņas dzīvē krāsas.

Savā «tumšajā periodā» Pipa bija jau sagatavojusi jaunu albumu, taču, kad uzlūkoja savus sacerējumus skaidrām acīm, saprata, ka vairs nejūt šo muzikālo materiālu - tas bijis pārāk drūms un tumšs un neatbilda viņas jaunatrastajam veselīgajam dzīvesveidam.

Foto: Publicitātes foto

Kādā ballītē viņa iepazinusies ar producentu Tomiju Inglišu (Tommy English), kurš jau kādu laiku apbružājies mūzikas industrijā, un aicināja viņu sadarboties jaunu dziesmu ierakstīšanā.

Rezultāts ir gaisīgs, melodisks 11 sintpopa skaņdarbu apkopojums, kas apliecina, ka Pipa ir fantastiska dziesmu rakstniece. Jaunajā platē ir vairākas dziesmas, kas droši liekamas blakus viņas labākajiem pirmā albuma hitiem («My Delirium», «Dusk ‘till Dawn», «Paris is Burning», «Back of the Van»).

Lielisks ir albuma pirmais vēstnesis «A Love Song» (skat. video), kas balstās uz 80. gadu bungmašīnas bīta un sintezatora rifa, kas varētu tikpat labi iederēties arī «La Roux» un «CHVRCHES» skaņu paletē.

Albumā ir izravētas teju visas ģitāras, liekot akcentu uz sintezatoriem. Vēl aizvien šāda inteliģenta 80. gadu popmūzika ir modē - «Tegan and Sara», «Haim», «La Roux», Kristin Kontrol, «CHVRCHES»... žēl tikai, ka radio izvēlas Džastinu Bīberu, Meganu Treinori un Fifth Harmony.

* Aspergera sindroms ir viens no autiskā spektra traucējumu veidiem. Cilvēkiem ar Aspergera sindromu mēdz būt grūtības trīs jomās - valoda un komunikācija, sociālās attiecības, grūtības elastīgajā domāšanā un iztēlē. Mēdz būt arī izmainīts (paaugstināts vai pazemināts) sensorais jutīgums – citādas dzirdes, redzes, taustes, ožas un garšas sajūtas. Parasti šiem cilvēkiem mēdz būt kāda padziļinātu interešu joma, par kuru viņi var uzkrāt ļoti daudz zināšanu un nereti darboties šajā jomā izcili.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu