Jau tuvāk savai labākajai formai. Pixies «Head Carrier»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/pixiesofficial

Alternatīvā roka kolektīvs no Bostonas - «Pixies», kas ietekmējis tādas grupas kā «Nirvana», «Weezer», «Radiohead», šonedēļ laiž klajā jaunu studijas albumu «Head Carrier». Pirms diviem gadiem izdotais atgriešanās albums «Indie Cindy» bija vairāku EP apkopojums, turpretī šis ir pilnvērtīgs no jauna sacerētu dziesmu albums.

Pixies «Head Carrier»

(Pixiesmusic)

8/12

Par grupas atkalapvienošanos un jaunu dziesmu ierakstīšanu jau izpaudos gana emocionālajā «Indie Cindy» recenzijā (skat. resursus), nodēvēdams jaunās dziesmas par «pieradinātiem alternatīvā roka sunīšiem, kas paklausīgi pie saites iet blakus garlaikotam saimniekam». Nudien, nevienu dziesmu no «Indie Cindy» kopš tā laika vairs neesmu klausījies...

Ar bažām tīmeklī atvēru arī nule tapušo otro albumu pēc atkalapvienošanās. Paldies dievam, šis albums jau ir veiksmīgāks mēģinājums atdzīvināt «Pixies» leģendu, ja ņemam vērā jau cienījamo Bleka Frencisa (īstajā vārdā Charles Michael Kittridge Thompson IV) vecumu.

Albums ieskaņots RAK studijā Londonā sešu nedēļu laikā ar producentu Tomu Dalgetiju (Tom Dalgety), kurš strādājis ar britu blūzroka duetu «Royal Blood». Visas dziesmas kungi un dāma (Paza Lešantēna kļuvusi par ceturto pilnvērtīgo grupas dalībnieci, aizstājot leģendāro Kimu Dīlu un īsu brīdi spēlējošo Kimu Šatuku) jau bija laicīgi sacerējuši, un studijā varēja doties ar jau izpildītu mājasdarbu - 12 jaunām dziesmām.

Foto: facebook.com/pixiesofficial

Iespējams, minētā producenta dēļ ģitāras albumā skan īpaši masīvi, radot mazliet smagnēju sajūtu. Dziesmas veidotas pēc tipiskas «Pixies» formulas, citējot 80. gadu beigu un 90. gadu sākuma grupas šedevrus. Piemēram skaņdarbs «All I Think About Now», ko sacerējusi savulaik «A Perfect Circle» un «Zwan» basiste Paza, ieskaņojot Dīlai raksturīgu ūjināšanu, ir ļoti līdzīgs «Where Is My Mind?». Arī citi skaņdarbi atgādina vai nu kaut ko no «Doolittle» (1989), vai «Bossanova» (1990) ēras «Pixies».

Tas, ka Pazas balss ir dzirdama vairākās dziesmās, noteikti ir labs pagrieziens. Galu galā tieši

Frencisa un Dīlas sadziedāšanās agrīnajos ierakstos bija grupas fanu saldais ēdiens.
Head Carrier
Head Carrier Foto: facebook.com/pixiesofficial

Arī albuma vāku darinājis tas pats mākslinieks (Vaughan Oliver), kas agrīnajiem izdevniecībā «4AD» izdotajiem ierakstiem.

No vienas puses gribas teikt, ka tā visa tāda māžošanās vien ir, taču no otras - šis tomēr ir tas pats vecais labais «Pixies», lai arī vecuma faktors mūzikā ievibrē ar savu specifisko enerģētiku.

Izdošanas datums - 30.09.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu