Kings of Leon «WALLS»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar katru albumu kopš 2008. gada grāvēja «Sex on Fire» grupas «Kings of Leon» komerciālie rādītāji neglābjami slīdēja lejup. Ieraksts «Only by the Night» (2008) tika pārdots 6,2 miljonos eksemplāru, bet nesenākais albums «Mechanical Bull» (2013) pat nesasniedz miljona atzīmi. Brāļi Keilebs, Džareds, Neitans un brālēns Metjū nolēma, ka kaut kas jāmaina. Lūk, kas viņiem sanācis.

Kings of Leon «WALLS»

(RCA) 8/12

Patiesībā «Mechanical Bull», kura visas dziesmas sacerēja solists Keilebs, jau tapa, turot prātā domu, ka ieraksts varētu būt Keileba soloalbums, nevis jauns «Kings of Leon» darbs. Vīri īsti labi savā starp vairs nesatika, katrs bija kļuvis par turīgu, svarīgu kungu, katram sava ģimene, bizness... Ja tā padomā, tad tiešām rokenrola dzirkstele bija apdzisusi, un arī paši Folovili to labi apzinājās.

Šobrīd visi brāļi ir veiksmīgi apprecējušies, visiem, izņemot Džaredu, ir jau bērni. Keilebs, piemēram, par sievu apņēmis daiļo «Victoria's Secret» modeli Liliju Oldridžu (Teilores Sviftas draudzeni, starp citu). Vakaros spēlē golfu, pusdieno paši savos restorānos, kolekcionē dārgu vīnu...

❤️

A photo posted by Lily Aldridge (@lilyaldridge) on

Lai izrautos no šīs pārticīgās, mietpilsoniskās dzīves, vīri nolēma doties uz Losandželosu pie prasīgā producenta Markusa Dravsa (Markus Dravs) un deva viņam zaļo gaismu iejaukties grupas radošajā procesā. Pirms tam visi albumi bija tapuši ar citu skaņu vīru - Andželo Petragliu (Angelo Petraglia).

«WALLS»
«WALLS» Foto: Publicitātes foto

Rezultātā gan nekādi zili brīnumi nav ierakstīti, taču ir jūtams, ka grupa savā attīstībā tomēr sākusi atkal progresēt... mazliet. Skanējuma ziņā jaunā plate «WALLS» (akronīms no «We Are Like Love Songs») ir drīzāk mēģinājums atgriezties pie «Only by the Night» koncepcijas - plaši piedziedājumi, masīva skaņa. Katrā ziņā savus agrīnā divu dienvidroka (southern rock) albumu («Youth & Young Manhood» un «A-ha Shake Heartbreak») fanus ar šo albumu KOL neatgūs, taču «Sex on Fire» paaudzei varbūt par sevi atgādinās. Ievadošais singls «Waste a Moment» ne ar ko nav sliktāks.

Jaunajās dziesmās Keilebs iestrādājis personiskāku saturu nekā līdz šim. Dziesma «Over» ar smeldzīgo piedziedājumu «Don't say It's Over» ir viņa iekšējās bailes par attiecību izjukšanu ar sievu, savukārt «Muchacho» ir veltījums kādam mirušam draugam.

Šķiet, brāļi varētu vēl muzicēt ilgi, un septītais albums tāds pusceļš vien ir.

Atgādināšu, ka 2014. gada vasarā grupa uzstājās Rīgā, Mežaparkā.

Izdošanas datums - 14.10.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu