Uzbudinātā zviedriete - Tūve Lū

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zviedru dziedātāja un dziesmu rakstniece Tūve Lū (Tove Lo), kura nebaidās atklāti runāt un dziedāt par savu seksualitāti, 29. oktobrī nosvinēja savu 29 gadu jubileju un vislielāko dāvanu, jauna albuma formā, uzdāvinājusi pati sev. Ieraksts ar nosaukumu «Lady Wood» (izteiciens, kas apzīmē uzbudinātu sievieti) seko 2014. gada debijas platei «Queen of the Clouds» (skat. recenziju), no kuras par popmūzikas grāvējiem kļuva tādi singli kā «Talking Body», «Habits (Stay High)» un «Moments».

Tove Lo «Lady Wood»

(Island)

8/12

Arī šogad topos veiksmīgi startējis Tūves singls «Cool Girl», kas tapis, iedvesmojoties no Deivida Finčera (David Fincher) filmas (un Gilianas Flinnas (Gillian Flynn) grāmatas) «Neatrodamā» («Gone Girl»). Kā skaidro pati Tūve, viņu uzrunājis viens no galvenās varones monologiem. «Vīrieši par vēsajām meičām (cool girls) vienmēr izsakās pozitīvā kontekstā. Ja esi vēsā meiča, tad tas nozīmē, ka esi seksīga, asprātīga sieviete, kas fano par futbolu, smejas par rupjiem jokiem, spēlē videospēles, dzer lētu alu, labprāt nodarbojas ar anālo un seksu trijatā u.tml.,» viņa skaidro. «Vēsās meičas ir vienmēr seksīgas un nekad nav dusmīgas. Viņas vienmēr smaida un raida mīlošus skatienus vīrietim, kas ar viņām var darīt, ko sirds vēlas. Viņas saka: «Man nav iebildumu, dari ar mani, ko gribi. Es esmu vēsā meiča!»»

Kāda ir sieviete (brīva? seksuāla? kompleksaina?) mūsdienu sabiedrībā - ir tēma, kas būtībā caurvij visas Tūves dziesmas. Jau albuma nosaukums ar savu daudznozīmīgumu, saka mums priekšā, ka šis ir vairāk meiteņu albums. Un daudzas meitenes visā pasaulē identificējas ar Tūves drosmīgo atklātību.

Nule publicētās muzikālās īsfilmas «Fairy Dust» beigu daļā Tūve atļaujas ko pavisam neierastu, par ko filma par nepiedienīgiem kadriem jau izmesta no «Youtube».

Ja par mūziku, tad būtiskas atšķirības no debijas albuma nav jūtamas. Arī šo plati Tūvei palīdzējis producēt zviedru producentu pāris «The Struts». Varbūt izmantotie bīti ir mazliet smagnējāki, aranžējums minimālistiskāks un Tūves dziedājums intensīvāks (pēc pārciestās balss saišu operācijas viņa atļāvusies vairāk eksperimentēt ar balsi). Tas, ka pirmajā dziesmā «Influence» kā viesmākslinieks piedalās reperis Vizs Kalifa (Wiz Khalifa) nevis, piemēram, Kendriks Lamārs vai kāds cits no «cienījamo reperu gala», apliecina, ka «Lady Wood» ir radīts kā 100% komerciāla rakstura ieraksts. Tiesa, atšķirībā no citām popzvaigznēm Tūve pati ir visu dziesmu autore.

Saturiski albums sadalīts divās daļās - «Fairy Dust», kas ir mīlestības «kaisles fāze» un «Fire Fade», kas ir turpinājums, sevis apzināšanās laiks. Tūve nākamgad ir iecerējusi izdot vēl vienu albumu ar trešo un ceturto daļu.

Foto: Publicitātes foto

Šo divu gadu laikā kopš debijas albuma dziedātājas dzīve tiešām apgriezusies kājām gaisā un viņa saskārusies ne tikai ar slavas augļiem, bet arī ar tās ēnas pusēm, taču, šķiet, atšķirībā no Lordes, Bjorkas u.c. ne pārāk eksponēties mīlošām popzvaigznēm, Tūve ar publikas, mediju uzmanību tiek galā veiksmīgi. Tieši pretēji, viņa pat izbauda iespēju pārkāpt robežas un pakaitināt ar savu skandināvisko feministes karogu dažu labu puritāniskāku publiku.

#LadyWood ✨

A photo posted by Tove Lo (@tovelo) on

Labākās dziesmas: «Cool Girl», «True Disaster».

Izdošanas datums - 28.10.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu