Kero Kero Bonito «Bonito Generation»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākot jaunu gadu, par sliktu nenāktu kāds pozitīvs, optimistisks, krāsains mūzikas ieraksts, kas palīdzētu izpildīt vismaz daļu no Jaungada apņemšanos garā vai ne tik garā (kāds nu kuram tas ir, ja vispār ir) saraksta. 2016. gads bijis tik smagnējs, tik traģisks, ka pienācis laiks mazliet pasmaidīt.

Kero Kero Bonito «Bonito Generation»

(Double Denim Records) 9/12

Britu jauniešu trio «Kero Kero Bonito» paši savu mūziku dēvē par «bilingvālu skolas pagalma densholu». Bilingvālu tādēļ, ka grupas dziedātāja Sāra Midori Perija (Sarah Midori Perry) gan dzied, gan repo divās valodās - dzimtajā japāņu (viņa līdz 13 gadu vecumam dzīvoja Tokijā) un angļu. Savukārt muzikālo pusi veido divi gados jauni britu producenti - Gass Lobans (Gus Lobban) un Džeimijs Baleds (Jamie Bulled), kuri ir apsēsti ar videospēļu mūziku, j-pop, k-pop, hiphopu, deju un popmūziku kopumā.

Grupa darbojas jau kopš 2013. gada, kad abi jaunekļi ar sludinājuma palīdzību iepazinušies ar Sāru. Izdoti vairāki singli, miksteips, taču pērn oktobrī izdotais «Bonito Generation» uzskatāms par trio pirmo lielo komercalbumu.

Grupas nosaukumā «Kero Kero Bonito» apvienojusies varžu kurkstēšana «kva kva» (tikai japāniski) ar zivi, kuru latviski sauc par pelamidu.

«Bonito Generation»
«Bonito Generation» Foto: Publicitātes foto

Būtībā šie jaunieši aizrāvušies ar dažādām Japānā izplatītām subkultūrām, taču to visu veiksmīgi un gana autentiski (pateicoties Sārai) iztulkojuši rietumniekiem.

Atgādināšu, ka arī agrāk, īpaši deviņdesmitajos gados, japāņu popmūzika ar rietumnieciskām ietekmēm spējusi rezonēt. Jāmin kaut vai «Šibuja-ke» (Šibuja - rajons Tokijā) vilnis ar tādām grupām kā «Flipper's Guitar» un «Pizzicato Five». Vēlāk elektroniskajā mūzikā ienāca datorspēļu skaņas, un pavisam nesen j-pop (japāņu popmūzika) radniecīgā k-pop (Dienvidkorejas popmūzika) superzvaigzne Psy gāza visus iespējamos «Youtube» rekordus ar «Gangnam Style».

Tomēr «Kero Kero Bonito» izcelmes vieta ir Lielbritānija, un tas padara šo apvienību par unikālu parādību.

Rezultāts ir kaut kas pa vidu starp j-pop zvaigzni Kjarjī Pamju Pamju, Liliju Alenu un Bis.

Dziesmu vārdi brīžiem ir ļoti tieši, infantili, taču vienlaikus asprātīgi. Sāras maigais vokāls atgādina Lilija Alenas cukursaldo dziedājumu, savukārt bīti brīžiem šķiet kā paņemti no bērnu sintezatoru ritmu bankas. Vienā dziesmā iesamplēti fragmenti no «Mario Kart 64» videospēles, šur tur iezogas kāds šūgeiza elements («Fish Bowl»).

Kopumā ļoti gaišs, izklaidējošs un pozitīvs albums. C vitamīns!

Izdošanas datums - 21.10.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu