Zara Larsson «So Good»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sāra Lāšone (Zara Larsson) - tā šo meiteni sauc dzimtajā Zviedrijā. Savukārt citviet angliski runājošajās valstīs viņas vārds tiek izrunāts tradicionāli - Zara Larsone. Es pieturēšos pie zviedru valodas versijas. Ilgi gaidītais 19 gadus vecās popzvaigznes starptautiskais debijas albums beidzot ir klāt. Kāds tas ir? Lasi tālāk!

Zara Larsson «So Good»

(Epic) 8/12

Lāšones albuma izdošanas stratēģija spilgti ilustrē mūzikas industriju 2017. gadā. Proti, par galveno produktu ir kļuvis singls, nevis albums (skat. resursos par šo tēmu detalizētāk). Pirmais singls no šā albuma izdots 2015. gada septembrī! Tātad vismaz pusotru gadu klausītāji tika «baroti» ar jaunām dziesmām, interese par dziedātāju uzturēta, līdz beidzot tikai tagad visi singli apkopoti vienā albumā.

Tehniski šis ir Lāšones otrais albums, taču starptautiskās mūzikas arēnā «So Good» ir viņas lielā debija.

Dzimusi Stokholmas priekšpilsētā medmāsas un militārista ģimenē, viņa jau no sešu gadu vecuma kļuva par Bejonsē (Beyoncé) fani un prata nodziedāt visas viņas dziesmas. 10 gadu vecumā mazā Sāra pierunāja vecākus, lai viņu piesaka vietējam zviedru talantu šovam «Talang», kur viņa visus nolika uz pauzes ar Selīnas Dionas dziesmas «My Heart Will Go On» versiju (skat. video).

Būdama uz mūzikas industrijas darboņu radara vairākus gadus, 15 gadu vecumā viņa noslēdza līgumu ar «TEN» mūzikas grupu, kas veiksmīgi popularizējusi tādus zviedru māksliniekus kā «Icona Pop», «Niki & The Dove» u.c.

2013. gadā 16 gadu vecumā izdoti pirmie EP («Introducing» un «Let Me Reintroduce Myself») un pēc gada debijas albums «1» ar ļoti veiksmīgu singlu «Uncover». Tas vēlāk iekaroja topus arī ārpus Zviedrijas.

Lāšone pārsteidzoši viegli tikusi galā ar popularitāti un atklāti pauž, ka vēlas pēc pāris gadiem doties pasaules turnejā, kur viņu katrā pilsētā sagaidītu pārpildīti stadioni.

«Man ir daži draugi, tādi superhipsteri, kas saka, ka vēlas dziedāt džeza klubā, un būtu priecīgi, ja varētu nomaksāt īri. Es saku - labi, taču tas nav tas, ko es vēlos,»

viņa saka intervijā izdevumam NME. «Es redzēju Bejonsē koncertā, kuru apmeklēja 85 000, un es varu tikai iedomāties, kā viņa jūtas.»

Arī Lāšones tēls ir brīvs, atklāts, nepiespiests. Tiesa, šāda pārlieku liela atklātība kādreiz viņai var arī atspēlēties. Viņa nekautrējas savā «Twitter» komentēt politiskās norises, ir liela feministisko ideju paudēja (reiz viņa uz kājas uzvilka prezervatīvu un publicēja bildi sociālajos tīklos). Par to esam rakstījuši TVNET (skat. resursus).

Muzikāli šis albums, protams, kopā kā viens vesels neturas. Tā ir singlu izlase (tur ir «Never Forget You», «Lush Life» u.c.), kur pievienoti klāt vēl vairāki jauni skaņdarbi. Lāšones dziedājums brīžiem ļoti atgādina Rianu (Rihanna), ko dziedātāja arīdzan dēvē par vienu no savām muzikālajām ietekmēm.

Zara Larsson «So Good»
Zara Larsson «So Good» Foto: Publicitātes foto

Saturiski viņa nekautrējas dziedāt par masturbāciju. «No one’s ever touched me like I touch myself» («Neviens man nav pieskāries tā kā es pati sev») - viņa dzied regejiskajā «Only You». Ir arī tādas atklātības kā: «I don’t want to shower even if I stink / ’cos I don’t want to wash you off my skin,» («Es nevēlos iet dušā, kaut smirdu, jo nevēlos nomazgāt tevi no savas ādas.»)

Vienu dziesmu («Don’t Let Me Be Yours») Lāšonei palīdzējis sacerēt Eds Šīrans, savukārt kā viesmākslinieki albumā atrodami reperis Ty Dolla $ign («So Good»), talantīgais brits MNEK un afropopa mākslinieks Vizkids (Wizkid).

Lāšonei ir nenoliedzami skanīga balss, taču vairākās dziesmās jūtams, ka viņa mēģina izklausīties kā Riana, Tūve Lū, Ariana Grande, Čārlija XCX vai kāda cita popzvaigzne. Tas, protams, saprotams, meitenei ir tikai 19 un savs rokraksts nāk ar laiku. Pietrūkst arī dziļuma... taču tā jau laikam šādām top40 popzvaigznēm pienākas būt. Paralēli klausoties dziesmas, jāpalasa Lāšones tviteris, tā radīsies objektīvāks priekšstats par šo jauko, nenoliedzami daiļo zviedru blondīni.

Izdošanas datums - 17.03.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu