Future Islands «The Far Field»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grīnvilā dibinātais, bet Baltimorā mājojošais sintpopa, indīmūzikas trio «Future Islands», kuru klātienē varējām baudīt pirms diviem gadiem festivālā «Positivus», laidis klajā jaunu albumu «The Far Field», kas seko «izrāviena» albumam «Singles» (skat. TVNET recenziju). «Singles», kas bija pirmais grupas veiktais ieraksts profesionālā studijā, bija sterilāks, skanējuma ziņā tīrāks par agrīnajiem mājas apstākļos ierakstītajiem albumiem, bet ar jauno plati trio centies skanējumu atkal padarīt matētāku, siltāku. Vai tas izdevies? Lasi tālāk!

Future Islands «The Far Field»

(4AD) 9/12

Vispār, ja paklausāmies agrīno «Future Islands» ierakstus (ap 2003. gadu), kad grupa vēl sevi dēvēja par «Art Lord & the Self-Portraits», tad top skaidrs, ka grupas muzikālais rokraksts uztaustīts jau pašos pirmsākumos. Lai arī amerikāņi, mūziķi muzikāli vairāk smēlušies iedvesmu britu jaunā viļņa, jauno romantiķu estētikā, to visu atjaucot ar inteliģentu postpanku (Talking Heads, Devo). Gadu no gada skanējums slīpēts, pulēts, līdz 2014. gadā, pateicoties Deivida Letermana šovam, kurā harismātiskais solists Semjuels T. Herings (Samuel T. Herring) izcēlās ar iepriekš neredzētām deju kustībām, protams, fantastiska bija arī izpildītā dziesma («Seasons (Waiting on You)»), par šo labi glabāto indīmūzikas noslēpumu uzzināja visa pasaule.

Tāpēc var maldīgi šķist, ka «Singles» bija «Future Islands» debijas plate, kaut patiesībā tas bija jau ceturtais studijas darbs.

Pati grupa intervijās stāsta, ka ar jauno plati nav centusies pārsteigt klausītāju ar ko radikāli jaunu.

Nekas daudz grupas skanējumā nav mainīts.

Vēl aizvien ierakstā neskan elektriskā soloģitāra, tās vietā pulsē Pītera Huka (New Order) manierē iespēlēts bass, gaisīgi sintezatori un visnotaļ taisni iespēlēti bungu ritmi. Šur tur mazliet pūšamie instrumenti, stīgas, bet, protams, visam pāri Heringa emocionālais dziedājums. Saturiski nekādu lielu politisku vēstījumu šeit nav - dziesmas caurvij vecais labais stāsts par vientulību un salauztu sirdi...

Grupa atklāj, ka ar «Singles» programmu vēl varētu koncertēt vairākus gadus, pēc Letermana šova viņi bija uz izķeršanu, un tāpēc īpaši liels prieks, ka varējām grupu klātienē redzēt Salacgrīvā.

Taču daudzie koncerti mūziķus nogurdinājuši, Herings pat piedzīvojis vairākas panikas lēkmes, un 2015. gada decembrī koncertiem pielikts punkts. Ar jaunajām dziesmām mūziķi sākuši strādāt pagājušā gada sākumā, kā vienu no pirmajām sacerot «Ancient Water».

Albuma nosaukums «The Far Field» aizgūts no amerikāņu dzejnieka Teodora Retkes (Theodore Roethke, 1908 – 1963) darba (arī grupas otrais albums nosaukts kā Retkes darbs).

«The Far Field»
«The Far Field» Foto: Publicitātes foto

Albums tapis kopā ar «Grammy» ieguvēju - producentu Džonu Kongltonu leģendārajā «Sunset Sound» studijā Losandželosā. Vienā no dziesmām («Shadows») dzirdama arī «Blondie» soliste Debija Harija (Debbie Harry).

Ieraksts labi turas kopā, tajā atrodams izcils singls «Ran» (skat. video), taču uz plates beigām sāk mazliet nogurdināt viena un tā pati izmantotā metode - taisns bass, taisns ritms, plaši skanoši sintezatori un nemainīgā Heringa intonācija.

Tāpat rekomendēju! Labs ieraksts!

Izdošanas datums - 07.04.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu