Jaunās paaudzes popzvaigzne Holzija citē Šekspīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no pēdējos gados radio biežāk dzirdētajām balsīm pieder kādai 22 gadus vecai dziedātājai ar skatuves vārdu Holzija (Halsey)*. Domājams, ka teju visi ir dzirdējuši viņas zīmīgo dziedājumu elektroniskās mūzikas dueta «The Chainsmokers» grāvējā «Closer».

Halsey «Hopeless Fountain Kingdom»

(Astralwerks) 8/12

Protams, tie, kas seko rūpīgāk Rietumu popmūzikai, noteikti šo jaunieti jau bija pamanījuši no viņas «Youtube» video, kuros viņa publicēja dažādu populāru dziesmu kaverversijas, un pirmā lielā singla «New Americana».

Mēneša sākumā Holzija (īstajā vārdā - Ešlija Nikolete Frendžipānī (Ashley Nicolette Frangipane)) laidusi klajā savu otro studijas albumu, kas seko 2015. gada debijai «Badlands». Un atšķirībā no daudzām citām top40 popzvaigznēm ar šo ierakstu cenšas pavēstīt visai pasaulei, ka ir nopietna popmūzikas māksliniece.

Lai neviens viņu nepārprastu, viņa ķērusies klāt pašam Šekspīram.

Albumu ievada šekspīrisks prologs, kurā viegli piesmakušā balsī Holzija mūs iepazīstina ar albuma galvenajiem varoņiem. Tajā tieši tiek citēta traģēdija «Romeo un Džuljeta», mazliet pamainot akcentus. Holzijas albuma varoņi ir Solisa, kas domāta kā Džuljeta, un Luna, kas domāts kā Romeo. Pati Holzija sevi identificē kā Romeo jeb Lunu.

Arī albuma pirmā dziesma «100 Letters» turpina prologu un būtībā īsumā izstāsta visu albuma saturisko vēstījumu. Un tas ir pavisam vienkāršs - divu mīlnieku attiecību kāpumi un kritumi, pirmo nopietno attiecību psihoanalīze.

«Hopeless Fountain Kingdom»
«Hopeless Fountain Kingdom» Foto: Publicitātes foto

Būdama apsēsta ne tikai ar Šekspīra tekstu, bet arī ar tā interpretācijām, īpaši režisora Baza Lurmena (Baz Luhrmann) 1996. gada filmu «Romeo + Juliet», vienai no dziesmām viņa pati režisējusi klipu, kas no jauna izstāsta Romeo un Džuljetas stāstu.

Muzikāli albums ir alternatīvā R&B un popmūzikas sakausējums. Piemēram, dziesmā «Eyes Closed», kas vēsta par galvenās varones aizraušanos ar citu mīlnieku vai mīlnieci (Holzija esot biseksuāla), pirkstu pielicis kanādiešu dziedātājs Eibels Tesfejs (Abel Tesfaye) aka «The Weeknd». Dziesmas palīdzējis sacerēt arī Gregs Kērstins, Sia u.c. Viens no albuma producentiem ir arī jaunais norvēģu producents un reperis Lido (Peder Losnegård), tieši viņš arī ir Holzijas reālās dzīves Romeo vai Džeuljeta. Par viņu šis albums...

Kopumā visu ierakstu «izvelk» Holzijas interesantais, piesmakušais vokāls, kas atgādina 80. gadu dziedātāju Ediju Brikeli (Edie Brickell).

Visas izdarības ar matu skūšanu, parūkām, nereti haotiskie paziņojumi sociālajos tīklos, kas ik palaikam tiek noliegti... tas viss it kā piestāv.

Ja patīk Tūve Lū, Lorde, tad, visticamāk, pie sirds ies arī šī visnotaļ savdabīgā būtne.

Izdošanas datums - 02.06.2017.

* skatuves vārds aizgūts no pieturas Ņujorkas metro «Halsey Street».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu