Franču popmūzikas aristokrāti «Phoenix» izdod «Ti Amo»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1999. gadā Versaļā, Francijā dibināto grupu «Phoenix» tiešām var dēvēt par franču popmūzikas aristokrātiem. Grupas solists Tomass Marss (Thomas Mars) 2011. gadā pamanījās apprecēt ietekmīgās kino dinastijas personu, režisori Sofiju Kopolu (Sofia Coppola), savukārt ģitārists Kristians Mazalajs (Christian Mazzalai) 1990. gadu sākumā īsu brīdi spēlēja rokgrupā «Darlin'» kopā ar Tomā Bagelteru (Thomas Bangalter) un Gaju Manuelu (Guy-Manuel) jeb puišiem, kas vēlāk izveidoja «Daft Punk».

Phoenix «Ti Amo»

(Glassnote) 9/12

Pagājušogad Ziemassvētkos video straumēšanas servisā «Netflix» vīri bija redzami asprātīgajā Bila Mjureja Ziemassvētku filmiņā «A Very Murray Christmas», kas loģiski, jo tās režisore bija Sofija Kopola. Tāds ir konteksts...

Atgādināšu, ka lielākie panākumi grupai datējami ar 2009. gadu, kad saņemta «Grammy» balva un pārdoti aptuveni 2 miljoni albuma «Wolfgang Amadeus Phoenix» eksemplāru.

Iepriekšējais darbs «Bankrupt!» (skat. recenziju) izdots pirms četriem gadiem.

Jaunā plate «Ti Amo» («Es tevi mīlu»q - itāļu val.) tapusi aptuveni trīs gadus. Sākotnēji vīriem bija doma uz pāris mēnešiem noīrēt telpas kādā vecā opernamā netālu no Pompidū centra Parīzē, taču rezultātā grupa tur iesēdās uz vairākiem gadiem. Darbs katru darba dienu astoņas stundas norisinājās minētā vecā opernama jumta stāvā, kas mūsdienās pārvērsts par radošo inovāciju centru. Vīri, kuri jau labu laiku ir nopietni ģimenes cilvēki, atbildīgi tēvi, bijuši ļoti gandarīti par šādu ikdienas režīmu.

Tikai likumsakarīgi, ka arī muzikālais materiāls beigu beigās ir nopietns un atbildīgs.

Daudz iedvesmas kungi smēlušies 80. gadu itāļu disko mūzikā un 70. gadu softrokā, rezultātā radot gaišu, pozitīvu un romantisku plati.

Now I'm looking like the bad cop
Sunbathing in Rio
Switching unsophisticated soft rock
To Beethoven's Concerto

«Ti Amo»
«Ti Amo» Foto: Publicitātes foto

Labākās dziesmas: «Telefono», «Goodbye Soleil» un «Lovelife».

Izdošanas datums 09.06.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu