"Haim" māsu pieaugšanas albums

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pirms pieciem gadiem trīs ebreju māsiņas no Sanfernando ielejas Losandželosā, Kalifornijā, ar lielu troksni ienāca popmūzikas industrijā, sakausējot savā mūzikā «Destiny’s Child» un «Fleetwood Mac» muzikālās pasaules. 

HAIM «Something to Tell You»

(Polydor)

9/12

Haim māsu debijas albums «Days Are Gone» (skat. recenziju) bija perfekts inteliģentās popmūzikas paraugs, kurā sinkopēts dziedājums un grūvīgi bīti (producenti Džeimss Fords un Āriels Rehtšeids) tika sakausēti ar labāko no astoņdesmitajiem gadiem, septiņdesmito gadu folkroku un mūsdienu R&B. Nu meitenes ir atgriezušās ar jaunām dziesmām, un arī tās skan labi.

«HAIM» albuma vāks
«HAIM» albuma vāks Foto: Publicitātes foto

Atkal pie pogām sēdies Rehtšeids, kurš pēdējos gados kļuvis par vienu no popmūzikas pieprasītākajiem producentiem (Brandon Flowers, Adele).

Debijas albuma kustīgos ģitāras rifus un bītus nomainījuši mazliet apcerīgāki aranžējumi, arī saturiski meitenēm šis tas sakrājies... protams, par attiecībām un vēlreiz attiecībām.

Viena no plates labākajām dziesmām "Nothing's Wrong" daļēji runā par pašu māsu attiecībām, kad pēc intensīviem koncertiem vieglāk ir savā starpā pat vairs nesarunāties.

Šur tur iezogas arī minētās R&B mūzikas ietekmes. "Ready For You" smeļas iedvesmu Dženetas Džeksones vai Džordža Maikla astoņdesmito gadu beigu mūzikā, savukārt "Blood Orange" ģēnija Deva Hainsa (Dev Hynes) līdzradītais "You Never Knew" sakausē mūsdienu urbānās mūzikas elementus ar 70./80. gadu softroku.

Visu plati caurstrāvo liegi sintezatoru foni, dzirkstošas ģitāru iespēles, māsu daudzbalsības un dažādi, pārdomāti bungu ritmi, radot gana krāsainu skaņu paleti.

Jā, varbūt albumā pietrūkst viena, divu "Falling", "Forever" vai "If I Could Change Your Mind" kalibra singlu, taču kopumā māsām izdevies izvairīties no «otrā sarežģītā albuma» lāsta.

Izdošanas datums - 07.07.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu