Pirmie iespaidi: Queens of the Stone Age «Villains»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad pirms diviem gadiem grupas «Queens of the Stone Age» (agrāk «Kyuss») līdera Dzoša Homija (Josh Homme) draugi, grupa «Eagles of Death Metal» kļuva par Parīzes koncertzāles «Bataclan» šaušalīgā terorakta lieciniekiem, piedzīvojot 90 nevainīgu cilvēku nošaušanu, Homijs nokļuva mērenā šoka stāvoklī. Vārds «tagad» viņa acīs ieguva citu nozīmi... «Ja tu to neizdarīsi tagad, tad vari arī to neizdarīt nekad,» viņš secināja, un ķērās pie jauna grupas albuma ieraksta.

Queens of the Stone Age «Villains»

(Matador) 9/12

Jaunais albums «Villains» («Nelieši»), kas seko lieliskajam 2013. gada ierakstam «… Like Clockwork» (skat. recenziju), triecientempā tapis pāris mēnešu laikā - laika posmā no šā gada janvāra līdz martam Losandželosā un Bērbenkā, Kalifornijā.

Albums saturiski skar mirstīguma, uzticības, mīlestības un attāluma tēmas. «Visu ierakstu caurvij ideja par «šeit un tagad»,» 44 gadus vecais rudmatis atklāj kādā intervijā. «Mēs visu laiku esam «tagad» situācijā, un nav nekāda iemesla gaidīt. Ja tu sāc gaidīt, tad, visticamāk, pieļauj kļūdu.» Homijs nolēmis neliekuļot, neslēpties aiz maskas, un dziesmu vārdos atļāvies būt atklātāks kā jebkad.

Foto: Publicitātes foto

Ne tikai teroristu uzbrukums mūziķiem, arī Arianas Grandes koncertā Mančestrā, kalpojis kā dzinulis. 70 gadus vecais pankroka krusttēvs Igijs Pops, kura neseno albumu «Post-Pop Depression» (skat. recenziju) Homijs producējis, iedvesmojis visu grupu. «Queens of the Stone Age» (turpmāk QOTSA) daudz klausījušies Popa un Bovija Berlīnes laika ierakstus, smēlušies iedvesmu arī tajos, kā arī 70. gadu glemroka estētikā. «T. Rex» atsauces dzirdamas stampājošajā «Un-Reborn Again».

Tomēr muzikāli lielākās izmaiņas ienesis producents Marks Ronsons, kurš pazīstams ar Eimijas Vainhausas un Bruno Marsa dziesmu producēšanu.

«Man vienmēr paticis dejot,»

atklāj Homijs. «Tāpēc arī uzaicinājām Ronsonu, lai viņš ienes mūsu mūzikā deju mūzikas enerģiju.»

Tam visam pa virsu 50. gadu rokenrols, amerikāņu bigbendu mūzika. Spilgts šo muzikālo ietekmju sakausējums izdevies vadošajā plates singlā «The Way You Used to Do» (skat. audio).

Kopumā gan par deju mūzikas albumu «Villains» nevar nodēvēt. Tas ir gana klasisks QOTSA albums ar mazliet lielāku sintezatoru klātbūtni.

Izdošanas datums - 25.08.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu