Beks pēc «Grammy» triumfa atgriežas pie popmūzikas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Beku Hansenu jeb vienkārši Beku (Beck) TVNETā rakstīts daudz. Mākslinieka iepriekšējais studijas albums «Morning Phase» (skat. recenziju) pat kronēts par 2014. gada labāko. Šādam viedoklim vēlāk pievienojās arī «Grammy» eksperti, apbalvojot šo darbu ar prestižo statueti. Visticamāk, ka pats Beks šādu atzinību negaidīja, un tāpēc nav brīnums, ka ar nākamo albumu, to, par kuru šodien rakstu, viņam nācās mazliet pamocīties.

Beck «Colors»

(Capitol) 8/12

Nu jau 47 gadus vecais Beks šomēnes atgriezies pie klausītājiem ar trīspadsmito studijas albumu «Colors» («Krāsas»), un tas, lieki piebilst, ir pilnīgi cits zvērs. Ne miņas no akustiskās melanholijas, tā vietā stampājoši, moderni popmūzikas bīti. «Colors» mūzikas kritiķi jau nodēvējuši par popsīgāko Beka albumu. Un tas nemaz nav peļami. Šāda popmūzika, ko rada spilgta, interesanta, sarežģīta personība mūsdienu top40 ainavā ir reta parādība.

«Colors»
«Colors» Foto: Publicitātes foto

Albuma izdošanas datums nemitīgi pārcelts, kas apliecina, ka tā īsti apmierināts ar rezultātu Beks tā uzreiz nebija. «Albums būs gatavs, tad kad būs gatavs,» viņš reiz strupi atcirtis kādā intervijā.

Ieraksts tapis Losandželosā ciešā sadarbībā ar Gregu Kērstinu (Greg Kurstin), vīru, kurš producējis vai pusi aktuālo popzvaigžņu. Viņš, starp citu, pirms kļuva par pieprasītu producentu, spēlēja Beka grupā. Turklāt, šis projekts aizsākās vēl gadu pirms tika izdots akustiskais «Morning Phase», tātad šā albuma pirmsākumi datējami ar 2013. gadu.

Un tas ir normāli.

Daudzi lielie mākslinieki paralēli rada mūziku vairākos žanriskos virzienos, un koķetērija ar popmūziku Bekam nekad nav bijusi sveša,

tāpēc pilnīgi likumsakarīgi, ka pēc neticami skaistā, nobriedušā «Morning Phase» seko kas pilnīgi cits.

Pirmā dziesma, kas tapusi šim albumam bija «Dear Life», bītliski rotaļīga retro dziesma par eksistences smago nastu. «Dzīve, pasaki man priekšā, ko lai iesāku,» tāds ir aptuveni dziesmas lūdzošais vēstījums. Taču pēc šīs dziesmas sekoja būtisks pārtraukums, pa vidu «Morning Phase», un pēc laika, kad Beks atkal devās uz studiju, gaisā jau virmoja citas noskaņas.

Albumu varētu salīdzināt ar pilnu ledusskapi, tajā atrodams teju viss - sākot no sulām, alus un vīna, beidzot ar desu, kūkām un ko eksotisku. Ne velti albumam dots nosaukums «Krāsas».

Lai arī ieraksts izklausās tāds vienkāršs un popsīgs, tajā ieguldīts milzīgs darbs, iestrādāti ambiciozi aranžējumi. Jā, varbūt šis nav spēcīgākais ieraksts Beka diskogrāfijā, taču tam ir sava audiālā identitāte, tas turas kopā un ir skaidrs, ka tas tapis 2017. gadā.

Labākās dziesmas: «Colors» un «Wow»

Izdošanas datums: 13.10.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu