No Kubas ar mīlestību. Kamila Kabeijo «Camila»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nav grūti 20 gadus veco, no vaiga neapšaubāmi daiļo bijušo popgrupas «Fifth Harmony» dalībnieci Kamilu Kabeijo (Camila Cabello) preparēt dzeltenajā presē, rakstīt par viņas stila misēkļiem vai atpūtu peldkostīmā pludmalē, taču aiz šīs smukās sejiņas slēpjas kas vairāk - spēcīgs, talantīgs mākslinieks. Jaunā sieviete pati sacerējusi visas dziesmas savā debijas albumā, ieskaitot pagājušā gada vienu no labākajām popdziesmām «Havana».

Camila Cabello «Camila»

(Epic) 8/12

Jau tagad var droši prognozēt, ka 2018. gads popmūzikā paies tieši Kamilas zīmē. Jā, noteikti jārēķinās ar Selēnas Gomesas gaidāmo ierakstu, varbūt vēl kādu no popmūzikas elites, taču, pateicoties «Havanas» milzīgajiem panākumiem, dziedātājai ir visas iespējas būvēt savu karjeru ar vispārdrošākajām ambīcijām prātā.

Dzimusi Kubā, nelielā Austrumhavanas zvejnieku ciemā (Cojímar) kubietes un meksikāņa ģimenē, septiņu (citos avotos - piecu) gadu vecumā viņa pārcēlās uz dzīvi ASV, Maiami. Beigusi skolu, sākusi dziedāt, līdz pieteicās talantu šovā «The X Factor», kur kā solo dziedātāja gan uzreiz neguva ievērību, taču kopā ar šovā izveidoto grupu «Fifth Harmony» gan. Meiteņu grupa izdevusi vairākus albumus, taču grupas vēsturē pārāk neiegremdēšos... Svarīgākais šajā stāstā - aptuveni pirms gada Kamila, nespējot izturēt grupas mikroklimatu un nespējot realizēt savas idejas, pameta grupu, sperot drosmīgu soli solo karjeras virzienā.

Foto: Publicitātes

Sākums, kā jau tas mēdz notikt, nebija tik gluds, pirmie singli, manuprāt, nebija īpaši veiksmīgi (piemēram, «Bad Things» ar Machine Gun Kelly), taču visu izmainīja jau minētais Latīņamerikas ritmos ieturētais «Havana» (paldies, «Despacito»!), kurā Kamila atsaucas uz savām kubietes saknēm, turklāt veiksmīgs bija arī dziesmas klips.

Sākotnēji Kamilas debijas albumam dots nosaukums «The Hurting. The Healing. The Loving», taču rezultātā tas nācis klajā kā «Camila». Skaidri un lakoniski.

Tiesa, nekāds Kubas ritmu kokteilis šajā platē nav atrodams, blakus «Havana» tikai atsevišķi skaņdarbi pieskaras latino tematikai - nedaudz regetona (reggaeton - angļu val.) dzirdams «She Loves Control», sambas bīts pulsē dziesmā «Inside Out», un tas arī viss. Platē iekļautas vairākas spēcīgas klavieru kompozīcijas, īpaši jāizceļ šķiršanās balāde «Consequences».

«Loving you was dumb and dark and cheap,» viņa dzied. «Lost a little weight because I wasn’t eating.»

Kamilas balss ir niansēta, jutekliska, tā nav tik jaudīga kā Arianai Grandei vai Meraijai, taču nav arī tik kokaina kā Britnijai. Īstenībā Kamilas vokāls ir ļoti radniecīgs Selēnai Gomesai, īpaši brīžos, kad tiek ņemtas augstās notis.

Vēl viens pluss - albums nav apkrauts ar dažādiem viesmāksliniekiem.

Klausāmies kopā! Pirmais iespaids diezgan labs.

Izdošanas datums - 12.01.2018.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu