Gaumīga popmūzika no Blekpūlas - Rejas Morisas jaunais albums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2. februārī dienas gaismu ieraudzījis britu dziedātājas dziesmu rakstnieces Rejas Morisas (Rae Morris) otrais studijas albums «Someone Out There». Vai albumā ir vēl kāds tikpat lipīgs singls kā «Do It»? Lasi tālāk!

Rae Morris «Someone Out There»

(Atlantic Records UK) 8/12

Diemžēl ieraksts Lielbritānijas albumu topā debitējis vien 20. vietā, kas liek nedaudz aizdomāties... Manā izpratnē «Do It» ir viena līmeņa popmūzikas singls ar Kamilas Kabeijo (Camila Cabello) «Havana» un Dua Lipas «New Rules»; pateicoties tādai inficējošai, lipīgai popdziesmai, Rejas albumam noteikti šajā klusajā februāra nedēļā vajadzēja atrasties daudz augstākā vietā. Vai tiešām ar dziesmu mūsdienās vien vairs nepietiek? Tik tiešām, šī 25 gadus vecā kuplo, cirtaino matu īpašniece neizceļas ar kādām ārišķībām sociālajos tīklos, nepozē uz modes žurnālu vākiem, taču acīmredzot cīņa par uzmanību ir kļuvusi tik sīva, ka vienīgais drošais veids, kā tapt pamanītam, - publicēt kādu puskailu selfiju...

Jācer, ka mūzika tomēr agri vai vēlu atradīs dzirdīgas ausis, jo ne tikai debijas albums (skat. recenziju), bet arī šis jaunais studijas darbs ir gaumīgs inteliģentas popmūzikas paraugs, kurā nav sabāzti kādu aktuālu reperu rečitatīvi un nav piesaistīti desmit «karstākie» producenti.

Protams, arī šajā platē iesaistītie ir ar vārdu, īpaši jāizceļ amerikāņu mūzikas producents Ariels Rehtšeids (Ariel Rechtshaid), kurš pēdējos gados ļoti veiksmīgi sastrādājies ar «Vampire Weekend», «Haim», Skaju Fereiru (Sky Ferreira), Čārliju XCX (Charli XCX) u.c. Tomēr galvenais palīgs Rejai šajā albumā bijis viņas sirdsdraugs, britu dziedātājs Bendžamins Garets (Benjamin Garett), jeb frYars, kuru labi pazīstam arī mēs. Viņš sadarbojies ar dziesminieku Goranu Goru un uzstājies Rīgā.

Gatavojot šo albumu, Reja šo trīs gadu laikā kopš debijas plates, radījusi aptuveni simts dažādu dziesmu idejas, smēlusies iedvesmu plašajā pasaulē -

vairāk iedvesmojusies no ārējiem apstākļiem, mazāk reflektējusi pati par savu personisko dzīvi.

Rezultāts ir krāsains (albuma vāks jau vien ir spilgts) vienpadsmit skanīgu popdziesmu ieraksts, kurā apcerīgas balādes mijas ar nebēdnīgiem pop gabaliņiem.

Rī Morisa ar vinilplati
Rī Morisa ar vinilplati Foto: .facebook.com/raemorrisblackpool

Blakus pozitīvi uzlādētajam «Do It» droši var likt «Atletico (The Only One)» un «Dip My Toe», taču platē atrodami arī daži eksperimentāli skaņdarbi, piemēram, «Rose Garden», kurā Reja ļāvusies dažādām elektroniskās mūzikas skaņām.

Jau rakstīju, ka Rejai līgumu ar «Atlantic» izdevās noslēgt jau 18 gadu vecumā, kad izdevniecības talantu mednieki noskatīja meiteni muzicējam dzimtajā Blekpūlā un nodeva šo potenciālo nākotnes popzvaigzni gādīgās profesionāļu rokās. Jau kopš 2012. gada Morisa sāka laist klajā pirmos ierakstus (EP «For You», vēlāk 2013. gada EP «Closer») un 2015. gadā debitēja ar albumu «Unguarded».

Rejas koncerts, līdzīgi kā Džesijas Veiras, lieliski iederētos Siguldas pilsdrupās vai «Positivus» festivālā. Varbūt mums paveiksies.

Izdošanas datums - 02.02.2018

Rī Morisa
Rī Morisa Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu