Māra Briežkalna kvintets izdod CD (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Māra Briežkalna kvintets, kurā muzicē Intars Busulis, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs un Andris Grunte, ir izdevis otro CD sēriju "Latvian Evergreens".

Atzinību guvušais pirmās sērijas "Latvian Evergreens" albums, kura pirmatskaņojums notika Starptautiskajā mūzikas forumā MIDEM, Kannās, Francijā, klajā nāk ar turpinājumu, šoreiz klausītājam piedāvājot desmit skaņdarbus; to vidū ir Arvīda Žilinska "Zvirbuļu kauja", "Labu nakti", "Mana dzimtene jaukā", Emīla Dārziņa "Spāniešu romance", Jāzepa Mediņa "Šūpuļa dziesma" un Jāņa Mediņa "Ārija".

Latvian Evergreens Volume 2
Latvian Evergreens Volume 2 Foto: Publicitātes foto

"Labi nostādinātai (dažbrīd arī jau pavisam aizmirstai) klasikai nereti tik vien vajadzīgs kā radošas fantāzijas lietus, lai dažādu laikmetu hrestomātiskas pērles iegūtu otru dzīvību. 2005. gadā Māris Briežkalns ar domubiedriem radīja latvju evergrīnu pirmo sēriju, īsti pat nedomādams, ka varētu sekot turpinājums. Nu jūsu rokās ir otrā sērija – tikpat saistoša, asprātīga un glīta kā pirmā. Dažs gabals teju kā mūzikas mīkla, cits tūdaļ atpazīstams – ik meldija, no arhīva smaržas atbrīvota, dzen jaunus dzīvības asnus," tā Orests Silabriedis

Ierakstu producējis fonds "Mūsdienu mūzikas centrs", skaņu dizainu veidojis Pāvels Mališkins, ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā.

Albumu iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos "Upe" un "Randoms".

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu