Bebela Žilbertu izdod jaunu albumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Slavenu mūziķu atvase Bebela Žilbertu (Bebel Gilberto) laidusi klajā jaunu soloierakstu "All in One", ko izdod "Verve records".

Jaunais albums sākotnēji izdots 2009.gada nogalē, taču martā oficiāli veikalu plauktos nonācis Apvienotajā Karalistē. Šis ir pirmais Bebelas ieraksts izdevniecības "Verve" apgādā, kur viņa kļuvusi par kolēģi tādiem salondžeza spīdekļiem kā Diana Krola (Diana Krall) un Melodija Gardo (Melody Gardot).

Līdzīgi kā iepriekšējos ierakstos, arī šeit Bebela turpina sakausēt tradicionālus bosanovas un popmūzikas elementus. Vairākas dziesmas Bebela sacerējusi pati. Vienā no skaņdarbiem kā producents piedalās britu retro popa lāpnesis Marks Ronsons (Mark Ronson). Viņš kopā ar "The Dap Kings" (Emijas Vainhausas un Šāronas Džounsas pavadošā grupa) palīdzējis māksliniecei radīt klasisko Stīvija Vondera (Stevie Wonder) dziesmas "The Real Thing" versiju. Platē iekļauta vēl viena zīmīga jaunklāta versija - Boba Mārleja "Sun Is Shining" (skat. audio).

"All in One"
"All in One" Foto: Publicitātes foto

Albumā iekļauta arī klasiskā Bebelas tēva Žau Žilbertu (Joao Gilberto) dziesma "Bim Bom", kur dzirdams Antonio Karlosa Žobima (Antonio Carlos Jobim) mazdēls Daniels Žobims. 

Atgādinām, ka Bebela ir no slavenas Brazīlijas mūziķu ģimenes, viņas tēvs ir bosanovas mesija Žau Žilbertu, māte – dziedātāja Miucha, un viņas onkulis ir Chico Buarque de Holanda. Jau agrīnā vecumā meitene sākusi dziedāt un uzstāties, 80. gadu beigās laižot klajā vairākus skaņu ierakstus. Tomēr tikai ar 2000. gada "Tanto Tempo" un gadu vēlāk plates remiksu albumu māksliniece ierakstīja savu vārdu pasaules mūzikas kartē. Kopā ar DJ Suba, kurš palīdzēja dziedātājai ar producēšanu, tika radīts mūsdienīgs bossa nova ieraksts, kurā netrūka aktuālu elektroniskās mūzikas dekorāciju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu