Sākas festivāls "Saxophonia 2011"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 11.februāra līdz 20.februārim notiks festivāls "Saxophonia 2011", informēja "Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

"Saxophonia 2011" nagla - Džošua Redmens

Festivālā būs iespēja baudīt Rīgas saksofonu kvartetu, Arvīdu Kazlauski, Gintu Pabērzu un Oskaru Petrauski kā solistus festivāla atklāšanas koncertā. Par neakadēmisku piesitienu festivālā gādās Deniss Paškevičs un viņa domubiedri. Festivāla viesi būs talantīgais un atraktīvais norvēģu saksofonists Rolfs Eriks Nīstrems kopā ar etnisko balsi Unni Lēvlī un Mauritānijā dzimušo ģitāristu Bekaju Avu.

"Saxophonia 2011" nagla būs amerikāņu saksofonists, pasaulslavenais mūziķis Džošua Redmens

un viņa kolēģi basists Rūbens Rodžerss un sitējs Gregorijs Hačinsons.

Atklāšanas koncerts

Festivāla atklāšanas koncertā 11. februārī Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" pirmo reizi spēlēs Aināra Rubiķa vadībā. Dzirdēsim saksofonista Ginta Pabērza solo Boba Mincera kompozīcijā "Koncertīno tenorsaksofonam". Mincers ir teicams amerikāņu džeza saksofonists, "Grammy" ieguvējs. Viņa "Koncertīno" ir džeziska, nepretencioza izklaides mūzika ar virtuoziem uzdevumiem solistam. Savukārt Arvīds Kazlauskis būs solists Franka Martēna "Balādē" altsaksofonam. Martēns ir šveiciešu komponists, kas lielu daļu sava mūža pavadījis Nīderlandē. Viņš rakstīja vēlīni romantisku, intensīvu mūziku ar noslēpumainības pieskaņu - šāda ir arī viņa "Balāde", kuras tumsnējam audumam saksofons piešķir zelta dzīslas mirdzumu.

Veseli četri saksofoni uzstāsies kā solistu kvartets amerikāņu meditatīvā minimālista Filipa Glāsa "Koncertā saksofonu kvartetam un orķestrim". Koncertā piedalīsies Rīgas saksofonu kvartets.

Saksofonmūzikas klāstu papildinās Kurta Veila "Otrā simfonija", kas ir šī pazīstamā un iemīļotā mūziklu autora pēdējais mēģinājums akadēmisko žanru pasaulē. Šai simfonijai piemīt Veila songiem raksturīgās pievilcīgās iezīmes - melodiskums, mocartiska elegance, ebrejisks smeldzīgums.

12.februārī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kristapa Pētersona "Elle" saksofonam, jauktam korim un ērģelēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu