Rīgā uzstāsies Eiropas džeza orķestris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Rīga ritmi" savā pavasara koncertu sērijā Rīgas Kongresu namā rīko Eiropas jauno mūziķu apvienības Eiropas džeza orķestra koncertu, informē festivāla "Rīgas ritmi" pārstāve Linda Bērziņa. Eiropas džeza orķestra koncerts Rīgā notiks otrdien, 26.aprīlī plkst.19.

Eiropas džeza orķestris ir Dānijā dibinātās organizācijas "Swinging Europe" izlolots projekts, kurā no dažādām Eiropas valstīm ik gadu tiek atlasīti talantīgi jaunie mūziķi vecumā no 18 līdz 30 gadiem, lai izveidotu džeza bigbendu un dotos vērienīgā koncerttūrē.

Katru gadu šim muzikālajam projektam tiek piesaistīts cits diriģents un aranžētāji,

kā arī tiek atlasīti citi mūziķi, tādejādi katra šī projekta tūre ir unikāla.

2011.gada apvienības programmu raksturo etniskām tradīcijām piesātināts modernais džezs jeb pasaules džezs, saplūstot Eiropas un Amerikas afrikāņu muzikālajam mantojumam. Orķestra galvenais diriģents un komponists ir Jere Laukanens no Somijas.

2005.gadā Eiropas džeza orķestris apvienojās ar leģendāro Eiropas Raidorganizāciju savienības bigbendu (EBU Big Band), kas dibināts jau 1965.gadā. Apvienība EBU Big Band būtiski ietekmējusi pasaules džeza skatuvi, iepazīstinot ar daudzām izcilām mūzikas personībām.

Kopš Eiropas džeza orķestra sākuma tajā piedalījušies gandrīz 300 mūziķi no visas Eiropas, to skaitā arī jaunie mūziķi no Latvijas. 2004.gadā Eiropas džeza orķestra sastāvā muzicēja Intars Busulis, kopumā piedaloties 13 koncertos Eiropā un Kanādā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmo koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu