«Rīgas ritmos» trombonists Nils Vograms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas festivāls «Rīgas ritmi» 5.jūlijā Rīgā rīkos koncertu ar talantīgo jaunās paaudzes trombonistu Nilu Vogramu, kuram šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā, informē festivāla preses sekretāre Lelde Zaķe.

Kopš 1994.gada Vograms tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem instrumentālistu solistiem Eiropā džeza un modernās mūzikas stilos.

Šis Vācijā dzimušais trombonists atklāj klausītājiem mūziku, kas ir improvizāciju piepildīta un mēdz būt gan vienkārši baudāma, gan ļoti kompozicionāli sarežģīta, kas vairāk ir uztverama eksperimentālās mūzikas cienītājiem.

2011. gadā Vograms ieguva prestižo ECHO balvu džeza kategorijā «Gada instrumentālists». Šī balva starptautiski pielīdzināma vairāk pazīstamai «Grammy» balvai.

Vograma izdotos albumus prese slavē par nevainojami izstrādātajām kompozīcijām un izcili izspēlētajiem sologabaliem. Kā komponists viņš guvis atzinību vairākos konkursos ne tikai Eiropā, bet arī ASV.

«Nils Wogram Nostalgia Trio»

Rīgā muzicēs trombonista izveidotais trio «Nils Wogram Nostalgia Trio». Šī muzikālā apvienība ir unikāls Vograma veidots džeza trio - trombona, elektrisko ērģeļu un perkusiju saspēle, kas ir nedzirdēts instrumentu apvienojums džeza vēsturē. Ideju par šāda trio veidošanu Vograms bija lolojis daudzus gadus, jau kopš 90.gadiem, kad mūziķis studēja Ņujorkā un koncertos bieži vēroja dažādu grupu uzstāšanās ar elektrisko ērģeļu dalību. Savu trio mūziķis beidzot nodibināja 2004.gadā.

Trio eksperimentē ar dažādiem mūzikas stiliem - brīžiem ieskanas popmūzikas un regeja ritmi, brīžiem elementi no tibetiešu meditatīvās mūzikas un rokmūzika, bet pamatā viņi spēlē džezu, kreatīvā veidā visu pārveido par modernu džeza mūziku. Līdz šim trio ir ierakstījis trīs albumus - «Sturm und Drang», «Affinity» un «Daddy's Bones».

Biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu