Basģitārists Markuss Millers gatavs Renesansei (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu džeza basģitārists, producents un multiinstrumentālists Markuss Millers (Marcus Miller) maijā laidis klajā jaunu studijas albumu «Renaissance», kas ir astotais mūziķa soloieraksts kopš 1983.gada džezroka debijas albuma «Suddenly».

Millers, kas ir klasiski skolots klarnetists un pianists, plašāku ievērību guva, spēlējot kopā ar pianistu Herbiju Henkoku (Herbie Hancock), dziedātāju Luteru Vandrosu (Luther Vandross) un džeza trompetistu Mailsu Deivisu (Miles Davis) albumā «Tutu».

Jaunajā albumā Millers muzicē ar jauniem mūziķiem, to skaitā arī talantīgo saksofonistu Aleksu Henu (Alex Han).

«Es muzicēju ar šiem divdesmitgadīgajiem jaunekļiem, un viņi nebaidās pārkāpt robežas,» kādā intervijā atzīst Millers. «Viņi ir uzsūkuši visu - sākot no trompetista Kliforda Brauna (Clifford Brown) līdz bītmeikerim J.Dilla.»

Albumā iekļautas 13 džeza un fanka kompozīcijas no kurām aptuveni puse ir Millera oriģināli. Platē atrodamas arī vairākas kaverversijas. Millers savā versijā ieskaņojis souldžeza grupas «WAR» 1971.gada klasiku «Slippin’ Into Darkness», jaunās R&B zvaigznes Džaneles Monē (Janelle Monáe) «Teardrop», Veldona Irvaina (Weldon Irvine), brazīlieša Ivana Linsa un kristīgās mūzikas komponista Lutera Mano Heinsa (Luther «Mano» Hanes) skaņdarbus. Ka arī «The Jackson 5» klaisko «I'll Be There».

Albumā dzirdami arī viesvokālisti - Ņūorleānas leģenda Dr. John, Rubén Blades un Gretchen Parlato.

Plašāk par albumu šeit

Ar šo jauno sastāvu un albumu Millers gatavojas doties plašā Eiropas koncerttūrē.

Foto: Publicitātes foto

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu