Spilgta debija džezā - «Matīsa Čudara Kvartets» (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oktobra beigās, novembra sākumā Latvijā viesosies pašmāju džeza ģitārists, kas šobrīd dzīvo un studē Amsterdamā, Nīderlandē - Matīss Čudars un viņa izveidotais kvartets «Matiss Cudars Quartet», sniedzot sava debijas albuma «Melancholia» prezentācijas koncertus Rīgā, Liepājā un Ventspilī, informē mūziķis.

«Matiss Cudars Quartet» ir starptautiska četru jaunu džeza mūziķu apvienība, kas tika izveidota vienā no Rietumeiropas kulturāli visaktīvākajām pilsētām - Amsterdamā, Nīderlandē.

Albumu iespējams par brīvu noklausīties šeit:

Mūzika, ko izpilda Matīsa Čudara Kvartets, sniedz emocionālu un estētisku baudījumu visdažādākajām auditorijām - jaunās paaudzes alternatīvās mūzikas piekritējiem, džeza un improvizētās mūzikas cienītājiem, izglītotiem mūziķiem vai vienkārši cilvēkiem, kam patīk redzēt četrus draugus apvienojamies vienā muzikālā organismā, radot mūziku, ko paši mīl gan garīgā, gan intelektuālā līmenī.

Grupas līderis, ģitārists Matīss Čudars, saka:

«Kad muzicēju ar savu kvartetu, es jūtos kā bērns istabā, pilnā ar rotaļlietām.

Viss, kas tajā brīdī notiek mūzikā, ir tik aizraujošs un interesants. Muzikāli es varu darīt jebko, kas man ienāk prātā, un mani grupas biedri mani atbalstīs un kopīgi padarīs katru ideju par vienotu nepārtrauktu stāstu.»

Matīsa Čudara debijas albums «Melancholia» tika ierakstīts 2012. gada martā studijā «Fattoria Musica» Osnabrukā, Vācijā.

«Melancholia»
«Melancholia» Foto: Publicitātes foto

Grupas dalībnieki ir:

Matīss Čudars - ģitāra, kompozīcijas

Toms Rudzinskis - saksofons

Lenarts Haindels (Lennart Heyndels) - kontrabass (Beļģija)

Nīlss Engels (Niels Engel) - bungas (Luksemburga)

Katrs no grupas dalībniekiem ir dažādu muzikālu konkursu laureāti. 2010. gadā Matīss, Nīlss un Lenarts uzvarēja Nīderlandes jauno mūziķu konkursā «Prinses Christina Concours», kas deva iespēju mācīties ar vienu no mūsdienu džeza ikonām, pianistu Brad Mehldau, piedalīties meistarklasēs Kanādā, tur studēt ar neskaitāmiem pasaules klases mūziķiem.

2012. gadā Matīss un Toms ar grupu «North By Northeast» ieguva pirmo vietu internacionālajā «Keep An Eye Jazz Award», kas sevī iekļāva dalībniekus no Amsterdamas, Bostonas, Filadelfijas un Ņujorkas.

Koncertu grafiks

26.10. plkst. 21:00 - Klubs «Hamlets» /Jāņa sēta 5 (2. stāvā), Vecrīga/

27.10. plkst. 22:00 - «Fontaine Palace» /Dzirnavu iela 4, Liepāja/

29.10. plkst. 19:00 - Ventspils Augstskola /Inžinieru iela 101a, Ventspils/

30.10. plkst. 20:00 - Alus Ordenis /Raiņa bulvāris 15, Rīga/

2.11. plkst. 21:30 - Klubs «Piens» /Aristrīda Briāna iela 6, Rīga/

3.11. plkst. 21:00 - Omas Briljanta Istaba, Rīga /Audēju iela 7, Vecrīga/

Matīss Čudars
Matīss Čudars Foto: Publicitātes foto
Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu