«Rīgas Ritmi 2013» piedāvā - Robert Glasper Experiment (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. jūlijā Kongresu namā mūzikas festivālā «Rīgas ritmi» viesosies džeza taustiņinstrumentālists Roberts Glaspers (Robert Glasper), informē festivāla «Rīgas ritmi» preses sekretāre Lelde Zaķe.

Roberts Glaspers ieguvis šā gada «Grammy» balvu par labāko R&B albumu «Black Radio» (skat. recenziju resursos), kas izdots prestižajā «Blue Note» ierakstu studijā.

Albums ir īpašs ar to, ka tā tapšanā piedalījušies vairāki urban, hiphopa, soula un džeza izpildītāji - Ērika Badu (Erykah Badu) un Lala Hateveja (Lalah Hathaway), Lupe Fiasco un Musiq Soulchild.

Amerikāņu džeza pianista un producenta Roberta Glaspera talants izpaužas spējā apvienot dažādus mūzikas žanrus - hip-opu, džezu un elektronisko mūziku. Šis apvienojums veido muzikāli eksperimentālu skanējumu un ne velti, jo Glaspers savu muzikālo projektu nosaucis par «Robert Glasper Experiment».

Festivālā Roberts Glaspers pasniegs arī meistarklasi, ļaujot tās apmeklētājiem ielūkoties mūziķa meistarībā un neparastajā talantā.

«Glaspers atsakās palikt uzticīgs vienam žanram, viņš ved klausītāju muzikāli episkā ceļojumā,» raksta «jazzreview.com».

Biļetes «Biļešu Servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv

www.rigasritmi.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu