Ievērojama laikmetīgā džeza personība atgriežas Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. aprīlī 21. starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls piedāvā divus aizraujošus koncertus - plkst. 15 Liepājas Graudu ielas koncertzālē muzicēs divu starptautiski pazīstamu pianistu duets - Polīna Fradkina un Pols Rozenbaums, bet jau vakarā plkst.18 Liepājas Latviešu biedrības namā skanēs pasaules klases džezs Džūliana Džozefa trio izpildījumā, informē Iveta Vēvere, Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja.

Polīna Fradkina un Pols Rozenbaums

Pirmo reizi Liepājā viesojas divu starptautiski pazīstamu pianistu - krievietes Polīnas Fradkinas un dāņa Pola Rozenbauma - klavieru duets. Polīna Fradkina ar solopriekšnesumiem regulāri uzstājas gan Krievijā, gan ārvalstīs, piedalījusies Jurija Bašmeta organizētajos mūzikas festivālos Vācijā, 2010.gadā nominēta Sanktpēterburgas Avangarda balvai. Pianistei ir bijis tas gods spēlēt arī Dānijas karalienei. Lielāko Polīnas Fradkinas repertuāra daļu veido klasiskā mūzika, taču viņa labprāt atskaņo arī modernāku mūzikas virzienu darbus un iesaistās dažādos aizraujošos mūzikas projektos, nojaucot striktās robežas starp stiliem, žanriem un etnosiem.

Pirmo reizi Liepājā viesojas divu starptautiski pazīstamu pianistu - krievietes Polīnas Fradkinas un dāņa Pola Rozenbauma - klavieru duets
Pirmo reizi Liepājā viesojas divu starptautiski pazīstamu pianistu - krievietes Polīnas Fradkinas un dāņa Pola Rozenbauma - klavieru duets Foto: Publicitātes foto

Pols Rozenbaums savukārt ir viens no vadošajiem savas paaudzes dāņu pianistiem. Viņš koncertējis ASV, Eiropā, Meksikā, ierakstījis vairāk nekā 20 albumu.

Šo mākslinieku dueta izpildījumā festivālā skanēs Kūlava, Stravinska, Ravela un Grīga mūzika, par kuru mākslinieki koncertā solījuši arī paši pastāstīt.

Džūlians Džozefs

Vakarā festivāla publika varēs baudīt pasaules klases džezu. «Tie ir vislielākie džeza svētki Liepājai - pie mums jau ceturto reizi atgriežas šeit tik ļoti mīlētais džeza lielmeistars Džūlians Džozefs (Julian Joseph). Un šoreiz tā būs fantastiska iespēja baudīt dižā džezmeņa sniegumu kopā ar viņa slaveno trio - basistu Džasperu Hoibiju un sitaminstrumentālistu Marku Mondesiru,» savu sajūsmu pauž festivāla mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Džūliana Džozefa trio
Džūliana Džozefa trio Foto: Publicitātes foto

«Džūlians Džozefs ir viens no izcilākajiem Atlantijas okeāna kreisā krasta pianistiem un jau divus gadu desmitus viens no izcilākajiem personāžiem laikmetīgā džeza telpā,» stāsta muzikologs Orests Silabriedis. «Ražīgs komponists un aranžētājs, apbrīnots un cienīts grupu vadonis, iedvesmas pilns sadarbības partneris un izglītības darbinieks, gudrības pilns un aizraujoši stāstošs radio cilvēks - vārdu sakot, īsts mūzikas jomas varonis.» Britu džeza pianistam Džūlianam Džozefam būtiski ir visi mūzikas virzieni - no klasiskās mūzikas līdz rokam un popam. Kā mājās viņš jūtas uz ikkatras skatuves un jebkuras grupas vai orķestra priekšā - gan solista ampluā, gan vadot trio, kvartetu, bigbendu un simfonisko orķestri.

Ar festivāla programmu un detalizētākiem mākslinieku aprakstiem var iepazīties Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv. Biļetes un abonementus uz festivāla koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

www.lso.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu