Rūta Dūduma gūst panākumus konkursā «Nõmme Jazz» Igaunijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tallinā, no 3.maija līdz 4.maijam, norisinājies konkurss «Nõmme Jazz», kurā pirmo vietu ieguvusi jaunā džeza vokāliste no Latvijas - Rūta Dūduma, informē Lelde Zaķe, festivāla «Rīgas ritmi» preses sekretāre.

Konkursam bija pieteikušies vairāki jaunie džeza mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Latvijas. Konkurss «Nõmme Jazz» norisinās divās nominācijās, no kurām ik gadu nemainīga ir «vokāls». Šogad kā otrā tika izvēlēta nominācija «bass».

Pārstāve no Latvijas - Rūta Dūduma - ieguvusi godpilno pirmo vietu nominācijā «vokāls». Balvās jaunā vokāliste ieguva privilēģijas uzstāties festivālos «Turku Jazz», «Kaunas Jazz» un «Juu jääb».

Konkursa «Nõmme Jazz» žūrijas sastāvā, līdzās lielāko Igaunijas, Lietuvas un Somijas, un Norvēģijas džeza festivālu direktoriem, bija arī festivāla «Rīgas Ritmi» un konkursa «Riga Jazz Stage» mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. Īpašā «Rīgas Ritmi» balva - uzstāšanās šī gada festivālā - tika piešķirta nominācijas «Bass» otrās vietas ieguvējam Heikko- Joseph Remmel no Igaunijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu