Čiks Korea: jauna mūzika, jauna grupa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Viens no ievērojamākajiem džeza mūzikas pianistiem Čiks Korea (Chick Corea) 6.augustā laidis klajā jaunu plati «The Vigil» (Concord Jazz), kurā sadarbojas ar jauniem, talantīgiem džeza mūziķiem.

Jaunajā platē 71 gadu vecais pianists sadarbojas ar jauno basa virtuozu Heidrienu Fero (Hadrien Feraud), bundzinieku Markusu Gilmoru (Marcus Gilmore), britu saksofonistu, klarnetistu, flautistu Timu Gārlandu (Tim Garland) un ģitāristu Čārlzu Alturu (Charles Altura). Kā viesmūziķi ierakstā piedalās Koreas sieva, pianiste un dziedātāja Geila Morana Korea (Gayle Moran Corea), perkusionists Pernels Saturnino, basists no «return to forever» grupas Stenlijs Klārks (Stanley Clarke) un saksofonists Rāvi Koltreins (Ravi Coltrane).

«The Vigil»
«The Vigil» Foto: Publicitātes foto

Par mūziķi

Čika Korea muzikālā karjera sākās jau četru gadu vecumā, kad viņa tēvs, pazīstams džeza muzikants, viņu aizveda uz klavierstundām.

1968. gadā Korea tika uzaicināts spēlēt Mailza Deivisa (Miles Davis) grupā, aizstājot toreizējo pianistu Hērbiju Henkoku (Herbie Hancock). Korea kļuva par vienu no svarīgākajiem instrumentālistiem grupā un uzstājās kopā ar Deivisa elektrisko ansambli vēsturiskajā 1970. gada koncertā «Isle of Wight Festival» festivālā Anglijā 600 000 cilvēku auditorijas priekšā.

Muzikālie novirzieni, kuros Korea aktīvi darbojies, ir avangards, bebops, fusion, klasiskā mūzika un arī mūzika bērniem.

Atgādinām, ka 2007. gadā Čiks uzstājās Rīgā kopā ar bandžo virtuozu Bela Fleku (Bella Fleck).

www.chickcorea.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu