Pirmo reizi Latvijā – pasaulslavenais mūziķu sastāvs «Pat Metheny Unity Group» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Festivāls «Rīgas Ritmi» piedāvā – 26. aprīlī Rīgā unikāla un neatkārtojama mūziķu apvienība «Pat Metheny Unity Group». Apvienības «Pat Metheny Unity Group» sastāvu veido pieci pasaulē pazīstami mūziķi – ģitārists Pets Metīnī (Pat Metheny), saksofonists Kriss Poters (Chris Potter), bundzinieks Antonio Sančezs (Antonio Sanchez), basists Bens Viljamss (Ben Williams) un multinstrumentālists Džulio Karamazi (Giulio Carmassi).

Grupas līderis Patriks Brūss «Pets» Metīnī (Patrick Bruce «Pat» Metheny) ir amerikāņu džeza ģitārists, komponists un «Pat Metheny Unity Group» dibinātājs. Starptautisku atzinību Metīnī ieguva 1975. gadā līdz ar albuma «Bright Size Life» izdošanu, kam sekoja plejāde citu ierakstu, no kuriem trīs ieguvuši zelta albumu statusus.

Pets Metīnī ir 20 «Grammy» balvu laureāts 12 dažādās kategorijās,

tostarp – labākais mūsdienu džeza izpildījums, labākais instrumentālā roka izpildījums un citi. Prestižo balvu klāstu papildina neskaitāmas uzslavas «DownBeat» kritiķu un «JazzTimes Magazine» lasītāju aptaujās, topu virsotnes prestižajā džeza žurnālā «All About Jazz», «Billboard» un daudz citu dažādu nomināciju un balvu. Savukārt «Pat Metheny Unity Band», no kuras veidojusies «Unity Group», ir vienīgā grupa «Grammy» balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas.

«Šis projekts ir mainījis manu dzīvi,» Pets Metīnī par muzicēšanu «Pat Metheny Unity Group», patmetheny.com

«Pēdējā ceturtdaļgadsimta laikā ir grūti atrast vēl citus tādus māksliniekus kā Pets Metīnī, kuri būtu atstājuši tik pat lielu iespaidu uz moderno mūziku kā viņš,» tā Nathan Rodriguez, jambase.com

Biļetes pārdošanā no 24.oktobra visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv

Koncerts: 2014.gada 26.aprīlī Rīgas Kongresu namā plkst. 19:00

Biļešu cenas: LVL 20.00 – 60.00 (EUR 28.00 – 70.00)

Biļešu informācija: skolēniem, studentiem un pensionāriem 15% atlaide, iepriekš ierodoties pēc atlaižu kupona Kr. Valdemāra ielā 5, 309. kabinetā; Statoil Extra karšu īpašniekiem 25% atlaide divu biļešu iegādei, Tele2 klientiem 25% atlaide divu biļešu iegādei, žurnāla «Figaro» abonentiem, uzrādot «Kultūras karti», 15% atlaide, bērniem līdz 7 g.v., neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja brīva.

www.rigasritmi.lv

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu