Votss: Esmu mūziķis, kuram galvenais ir iespēja spēlēt (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nav svarīgi, cik liela auditorija, galvenais ir tas, ka tiek dota iespēja spēlēt, šodien preses konferencē pirms koncertiem Latvijā atzina mūziķis Ērnijs Votss.

Jautāts, ko viņš gaida no koncertiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās, Votss pauda, ka katru reizi, kāpjot uz skatuves, tas ir spontāns, īpašs pasākums. Mūziķim ir dziesmu saraksts, pie kura viņš pieturas, tomēr, spēlējot skaņdarbus, norit nepiespiesta improvizācija. «Džezs ir pārsteigums,» norādīja Votss.

Mūziķis filmu ierakstos spēlējis dažāda veida klarnetes un flautas, tomēr vienmēr atgriezies pie saksofona. «Tas ir instruments, kura dēļ esmu mūzikā,» neslēpa Votss. Viņš atzina, ka sagribējis kļūt par džeza mūziķi tad, kad pirmo reizi izdzirdis Džona Koltreina saksofona spēli Mailsa Deivisa ierakstā «Kind of Blue». Votss arī teica, ka vēl joprojām spēlē ar tādu pašu entuziasmu kā 16 gadu vecumā.

Jautāts par savu radošo darbību, Votss norādīja, ka tā norit katru brīdi, jo viņš mūzikā atspoguļo savu pieredzi, kas neapstājas. Arī koncerti Latvijā veidošot mūziķa pieredzi, kuru viņš izmantošot savos nākamajos mūzikas ierakstos un koncertos.

Votss jau 15 gadus sadarbojas ar džeza mūziķiem Vācijā - pianistu Kristofu Zengeru, basistu Rudiju Engelsu un bundzinieku Heinrihu Keberlingu. Apvienībā «Ernie Watts Quartet» ir ierakstīti četri albumi. Votss norāda, ka pēc šīs tūres beigām kvartets ķersies pie nākamā albuma ierakstīšanas.

Jau ziņots, ka vakar «Ernie Watts Quartet» uzstājās Latvijas Nacionālajā operā, šodien, 12. novembrī, plkst. 19 paredzēts koncerts Jelgavas Kultūras namā, bet 13. novembrī plkst. 19 - Latgales vēstniecībā «Gors», Rēzeknē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu