Festivāls «Rīgas Ritmi 2014» izziņo māksliniekus (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. jūlijā Kongresu namā ar koncertprogrammu «Libertad» uzstāsies izraēliešu mūziķe Jasmīna Levī (Yasmin Levy), informē Lelde Zaķe, festivāla «Rīgas ritmi» reklāmas projektu vadītāja.

Jasmīnas Levī neparasto izpildījumu veido viņas daudzpusīgās kultūras saknes. Dzimusi un augusi Jeruzalemē, kur mākslinieces muzikālā pieredze veidojusies dažādāko mūzikas žanru ietekmē - sākot ar ebreju, musulmaņu, turku un marokāņu tradīcijām līdz pat džeza, baznīcas un pat klasiskajai mūzikai.

«Libertad» ir Jasmīnas Levī tāda paša nosaukuma albuma koncertprogramma, kas tapusi sadarbojoties ar Stambulas stīgu orķestri un producentu Benu Mendelsonu. Albums ir aktuālākais Jasmīnas Levī ieraksts. Arī koncertā Rīgā Jasmīna kopā ar pavadošo sastāvu izpildīs šo programmu, kurā apvienotas flamenko, argentīniešu tango un portugāļu fado ietekmes, arī turku un spāņu tradicionālās mūzikas garā ieturēti skaņdarbi.

«Šī izraēliešu mūziķe ir izveidojusi savu interesanto pasauli - veidotu no flamenko, tango, fado un vēl daudz kā cita apvienojuma,» raksta theguardian.com

Festivāls «Rīgas Ritmi 2014» norisināsies no 3. jūlija līdz 6. jūlijam vairākās norises vietās Rīgā - Kongresu namā, brīvdabas atpūtas parkā «Egle», Daugavas koncertzālē, Origo Summer Stage, klubā «Hamlets» un citur.

www.rigasritmi.lv

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu