«Rīgas Ritmi» piedāvā: Jasmīna Levī un Maiks Dovss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Rīgas Ritmi» piedāvā: 3. jūlijā plkst. 19 Rīgas Kongresu namā - «fingerstyle» ģitārspēles meistars, virtuozs Maiks Dovss (Mike Dawes) un dziedātāja Jasmīna Levī (Yasmin Levy).

Maiks Dovss ir ģitāras virtuozs no Lielbritānijas, kurš pazīstams, pateicoties viņa meistarīgajam ģitārspēles paņēmienam, sauktam arī par «fingerstyle». Ģitārists savā repertuārā iekļauj gan džeza klasikas un populāru skaņdarbu aranžējumus, gan arī oriģinālkompozīcijas. Britu mūzikas aprindās ieguvis kritiķu atzinību kā meistarīgs dažādu žanru – roka, fanka, folka un popmūzikas – apvienotājs akustiskās ģitāras skaņās.

Žurnāls «Acoustic Magazine» Dovsu nodēvējis par «instrumentāl-folk-pop-rok» izpildītāju. 2012. gadā izdevis debijas soloalbumu, kurā iekļautās populārās mūziķa Gotjē (Gotye) kompozīcijas «Somebody That I Used To Know» video pirmajā nedēļā ieguva vairāk nekā 1 miljona skatījumu internetvietnē «Youtube». Pats Gotjē pēc šīs interpretācijas noskatīšanās novērtēja mākslinieka apbrīnojamo virtuozitāti un apgalvo, ka, viņaprāt, šī ir labākā dziesmas kaverversija.

2013. gadā Maiks izveidoja un izdeva savu aplikāciju iOS operētājsistēmas ierīcēm «Percussive Acoustic Guitar with Mike Dawes», kas jau ir ieguvusi popularitāti to ģitāristu vidū, kuri interesējas par Maika ģitārspēles prasmi. Tai pašā gadā viņš arī sniedza pirmo instrumentālo «fingerstyle» koncertu Libānas valsts vēsturē.

24 gadus jaunais ģitārists savas dienas pavada ceļojot un sniedzot koncertus – fani ar interesi seko līdzi viņa «Instagram» kontam, kurā mākslinieks aktīvi publicē fotogrāfijas un video par saviem piedzīvojumiem dažādās pasaules valstīs.

Maiks ir ne tikai lielisks komponists, bet arī skolotājs un pasniedz plaši apmeklētas meistarklases, kā arī tā saucamās «guitar clinics» – uz šādu notikumu jaunie ģitāristi, kā arī entuziasti varēs pieteikties arī festivālā «Rīgas Ritmi»!

«Maiks Dovss ir neatkārtojams; esmu pārliecināts, ka izbaudīsiet viņa uzstāšanos!» tā raksta Džastins Heivords (Justin Hayward), «The Moody Blues».

Savukārt Jasmīnas Levī neparasto izpildījumu veido viņas daudzpusīgās kultūras saknes. Dzimusi un augusi Jeruzalemē, kur mākslinieces muzikālā pieredze veidojusies dažādāko mūzikas žanru ietekmē - sākot ar ebreju, musulmaņu, turku un marokāņu tradīcijām līdz pat džeza, baznīcas un pat klasiskajai mūzikai. «Libertad» ir Jasmīnas Levī tāda paša nosaukuma albuma koncertprogramma, kas tapusi sadarbojoties ar Stambulas stīgu orķestri un producentu Benu Mendelsonu. Albums ir šī brīža aktuālākais Jasmīnas Levī ieraksts. Arī koncertā Rīgā Jasmīna kopā ar pavadošo sastāvu izpildīs šo programmu, kurā apvienotas flamenko, argentīniešu tango un portugāļu fadu ietekmes, gan arī turku un spāņu tradicionālās mūzikas garā ieturēti skaņdarbi. Jasmīna arī iepriekš viesojusies Latvijā, kad 2006.gadā uzstājās festivālā «Rīgas Ritmi».

Jasmīna Levī
Jasmīna Levī Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Rīgas Ritmi 2014» norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam – Rīgas Kongresu namā, brīvdabas atpūtas parkā «Egle», Daugavas koncertzālē, Origo Summer Stage, klubā «Hamlets» un citur.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

www.rigasritmi.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu