Konkursā «Riga Jazz Stage» uzvar Latvijas pārstāve (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Ritmi

Konkursā «Riga Jazz Stage 2014» džeza vokāla kategorijā galveno balvu ieguvusi Kristīne Prauliņa no Latvijas, bet nominācijā džeza saksofons uzvarējis Batuhans Saliels no Turcijas, kurš ieguva arī labākās džeza improvizācijas balvu.

Kā informēja konkursa rīkotāji, otrā vieta kategorijā «Džeza vokāls» piešķirta Vitautei Pupšītei no Lietuvas, bet trešā - Alina Rostotskajai no Krievijas, kura ieguva arī īpašo balvu no maestro Raimonda Paula 1000 eiro vērtībā.

Otro vietu nominācijā «Džeza saksofons» ieguva Dāvis Jurka no Latvijas, bet trešo - cits Latvijas pārstāvis Toms Rudzinskis. Jurkam tagad būs iespēja rādīt savas prasmes festivālā «Saxophonia 2015» Rīgā, bet Rudzinskis saņēma iespēju uzstāties starptautiskā sastāvā «Nomme Jazz» festivālā Igaunijā.

Vokāliste no Latvijas Rūta Dūduma un saksofonists no Lielbritānijas Nadims Teimori tika uzaicināti uzstāties festivālā «Rīgas Ritmi», bet Dūduma tikai uzaicināta arī uz konkursu «Jazz Voices» Lietuvā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu