Jūlijā «Arēnā Rīga» skanēs džezs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī mūsu Ledus pils vairāk piemērota sporta pasākumiem, jūlijā tur skanēs džezs. «Arēnā Rīga» no 30. jūlija līdz 31. jūlijam notiks «World Jazz Festival», kurā uzstāsies džeza mūziķi no Krievijas, ASV, Austrālijas, Nīderlandes un citām valstīm, informē festivāla organizatoru pārstāve Gita Želve.

Kā sola rīkotāji, 30. jūlijā uz «Arēnas Rīga» skatuves kāps amerikāņu izcelsmes džeza dīva, divu «Grammy» balvu laureāte Kasandra Vilsone. Koncerta skatītājus priecēs arī itāļu izcelsmes trompetists Tils Brenners (Till Bronner), kā arī ASV džeza trio «Keita Deivisa un Co», kas iekarojuši Amerikas radio staciju topus ar savām kompozīcijām. Pirmo festivāla vakaru noslēgs uzlecošā Krievijas džeza zvaigzne Oļegs Akuratovs.

Festivāla turpinājumā, 31. jūlijā, «World Jazz Festival» uzstāsies Krievijas džeza saksofonists Igors Butmans, kurš uzstājies vienā no zināmākajiem Ņujorkas džeza klubiem - «Blue Note». Uz skatuves kāps arī amerikāņu pianists Deivs Grusins, Krievijā dzimusī Austrālijas izcelsmes dziedātāja «Fantine», kā arī kanādiešu izcelsmes dziedātājs Džīno Vanelli. 31. jūlija koncerta programmu noslēgs džeza mākslinieks Lī Ritenaurs.

Festivāla laikā Doma laukumā notiks arī bezmaksas brīvdabas koncerti, kuros uzstāsies džeza mūzikas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un ASV. Festivāla galvenie mākslinieki uzstāsies «Arēnā Rīga», bet džeza festivāla nakts sesija notiks koncertzālē «Studio 69».

Biļetes uz «World Jazz Festival» iespējams iegādāties «www.bilesuserviss.lv» un «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu