«Saulkrasti Jazz 2014»: «Sapņu komanda», trio «FeBaPa» un Daniela Zamira kvartets (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saulkrastos, kompleksā «Minhauzena unda», šovakar plkst. 19 notiks XVII starptautiskā Saulkrastu džeza festivāla «Saulkrasti Jazz 2014» koncerts, kurā uzstāsies diksilends «Sapņu komanda», trio «FeBaPa» no Nīderlandes, kā arī Daniela Zamira kvartets no Izraēlas.

Pēc koncerta paredzēts kopīgs «Jam session», savukārt pirms tā - plkst.15 Saulkrastos, Saules laukumā notiks arī festivāla bezmaksas koncerts.

Foto: Publicitates foto

Diksilendā «Sapņu komanda», kas tika izveidota 2013.gadā spēlfilmas «Sapņu komanda 1934» skaņu celiņa veidošanai, spēlē klarnetists un saksofonists Indriķis Veitners, kā arī pianists, komponists un aranžētājs Madars Kalniņš. Metāla pūšamo instrumentu tandēmu apvienībā veido trompetists Normunds Piesis kopā ar trombonistu Lauri Amantovu, savukārt ritma grupā spēlē kontrabasists Andris Grunte, bundzinieks Artis Orubs un bandžo spēlētājs Bruno Priekulis.

Foto: Publicitātes foto

«FeBaPa» ir Latvijas, Austrijas un Ungārijas trio, kas bāzējas Hāgā, Nīderlandē. Grupa spēlē improvizēto mūziku, tajā ieliekot katra dalībnieka atsevišķo pieredzi, savukārt Zamirs ir viens no pazīstamākajiem džeza mūziķiem Izraēlā. Pēc Jonova teiktā, Zamira koncerts ir viens no gaidītākajiem notikumiem festivālā. Viņa mūzikā var atpazīt gan klezmeru mūzikas tēmas, gan «brīvā» džeza tēva Orneta Koulmena ietekmi.

Jau ziņots, ka Saulkrastos, kompleksā «Minhauzena unda», no 21. līdz 26. jūlijam notiks XVII starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls «Saulkrasti Jazz 2014», kurā uzstāsies izcili džeza mūziķi no 15 pasaules valstīm. Paralēli notiek arī džeza meistarklases.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu