Pianists Rūdolfs Macats laiž klajā džeza trio albumu (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārā mūziķa Raimonda Macata dēls Rūdolfs Macats (26) kopā ar savu džeza trio publiskojis savu pirmo klavieru solo albumu «Breeze». Ieraksts tapis kopā ar mūziķiem Marko Zenini (Marco Zenini) un Pitu Dāmu (Pit Dahm), kurus Rūdolfs saticis Amsterdamā, kur četrus gadus studējis Amsterdamas Konservatorijā.

Rūdolfs Macats Amsterdamā kā pianists ieguvis džeza bakalaura grādu. Latvijā viņš sadarbojas ar tādiem mūziķiem kā Jānis Šipkēvics, grupu «Mona de Bo», Niku Gotemu (Nic Gotham) un Dj Monsta projektā «Nimo».

«Albums «Breeze» ir manu labāko kompozīciju apkopojums periodā no 2011. līdz 2013. gadam,» stāsta pats Rūdolfs. «Akcents tika likts uz klavieru trio, jo vēlējos sevi pilnveidot kā pianistu un grupas līderi. Domāju, ka to arī īstenoju! Ilgu laiku šaubījos, vai šo albumu vajadzētu izdot, bet zināju, ka Latvijā nekā tāda nav, tādēļ tomēr izdevu. Cilvēki ir pateicīgi par šo mūziku, un tas, protams, ļoti priecē.»

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu