Rīgā viesosies ģitārists Džonatans Kraisbergs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17. oktobrī savas Eiropas tūres ietvaros ar koncertu un meistarklasi Rīgā viesosies amerikāņu džeza ģitārists Džonatans Kraisbergs (Jonathan Kreisberg). Koncerta norises vieta – koncertzāle «Rīga» Latvijas Zinātņu akadēmijā. Amerikāņu ģitārists un komponists Džonatans Kraisbergs ar savu nemitīgo mainību jau kopš deviņdesmitajiem gadiem spilgti sevi piesaka uz mūsdienu džeza, roka, svinga un improvizācijas mūzikas skatuves.

Kraisbergs kopš agras bērnības nonācis mūzikas pasaulē – viņa tēvam piederējusi iespaidīga mūzikas ierakstu kolekcija, ko Džonatans sācis apgūt, būdams vēl pavisam jauns. Desmit gadu vecumā, pārceļoties ar ģimeni uz dzīvi Maiami, sācis apgūt ģitārspēli un kā jauns ģitārspēles talants pievērsis žurnālu «Guitar Player» un «DownBeat» uzmanību. Studējis džeza programmā Maiami Universitātē, bijis universitātes «Concert Jazz Band» sastāvā, uzstājies kopā ar tādiem mūziķiem kā Džo Hendersons, Maikls Brekers un Reds Rodnijs un dažādos džeza un rokmūzikas projektos. Deviņdesmito gadu izskaņā atgriezies dzimtajā Ņujorkā, pievērsdamies tieši akustiskajam džezam un tā tradīcijai, un ne velti – viņa ģitārspēles lirisms tiek salīdzināts ar leģendārā ģitārista Pat Metheny spēles manieri. Muzicējis leģendārā hamondista Lonija Smita (Lonnie Smith) trio sastāvā, izdevis piecus albumus, no kuriem jaunākais – «The South of Everywhere» – piecpadsmit nedēļas bijis «JazzWeek» džeza albumu topā.

Koncertā Rīgā Kraisbergs uzstāsies ar kvartetu – Will Vinson (saksofons), Rick Rosato (bass) un Colin Stranahan (bungas), kā arī pasniegs meistarklasi ģitāristiem un interesentiem.

«Neapstrīdami izcils džeza mūziķis – Kraisbergs izmanto elektroniskās mūzikas efektus saprotamā, kaleidoskopiskā veidā. Viņš spēj izpildīt gan orķestra cienīgus akordus, gan arī smeldzošus roka rifus un folka melodijas,» tā «The News and Observer».

«Džonatans spēj apvienot muzikālas idejas un ģitārspēli unikālā veidā,» tā par kolēģi Pets Metīni (Pat Metheny).

Biļetes nopērkamas visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu