Sākas pieteikšanās "Saulkrasti Jazz 2006" meistarklasēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 18. maija sākusies pieteikšanās uz 9. starptautiskā džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2006" meistarklasēm, kas norisināsies Saulkrastos no 24. līdz 30. jūlijam.

Kā allaž, šajā laikā jaunajiem džeza mūziķiem būs iespējams pilnveidot sevi festivāla radošās darbnīcas meistarklasēs atzītu džeza spēles lietpratēju vadībā, kā arī slīpēt prasmes, muzicējot izveidotajos "combo" ansambļos un ļaujoties spontānām improvizācijām kopā ar nometnes pedagogiem un citiem mūziķiem.

Festivāla norises vieta palikusi nemainīga – atpūtas komplekss "Minhauzena Unda", Saulkrastos, Ainažu ielā 74, kur festivāla radošās nometnes dalībniekiem būs iespēja izglītoties šādās meistarklasēs:

• Sitaminstrumentu, • Vokālā, • Ģitāras, • Basa, • Taustiņinstrumentu, • Pūšaminstrumentu.

Festivāla meistarklases vadīs:

Bungu – Makss Klots (Max Klots, Krievija), Brūss Bekers (Bruce Becker, ASV); Vokāla – Inga Bērziņa (Latvija), Dženete Lovsone (Janet Lawson, ASV), Sindija Volaša (Sandie Wollasch, Vācija) Ģitāras – Deivids Bekers (David Becker, ASV), Rio Kavasaki (Rio Kawasaki, Japāna); Basa – Gunnars Plimers (Gunnar Plümer, Vācija); Pūšaminstrumentu – Sebastjans Studzinskis (Sebastian Studnitzky, Vācija) Taustiņinstrumentu meistarklases vadītājs tiks precizēts.

Arī šogad meistarklašu dalībnieki atkarībā no viņu vēlmēm un iespējām festivāla nometnes laikā varēs apmesties viesnīcā, teltīs vai apmeklēt meistarklases kā brīvklausītāji. Festivāla meistarklasēm aicināti pieteikties bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 25 gadiem neatkarīgi no spēlētprasmes līmeņa. Pieteikšanās festivālam norisināsies līdz 3. jūlijam, tomēr, ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu meistarklasēs un jauno džeza mūziķu lielo interesi, festivāla organizatori aicina pieteikties pēc iespējas savlaicīgāk.

Saulkrastu džeza festivāls notiks jau devīto gadu. Festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija" ar "Bensons Auto" pilna servisa centra atbalstu. Saulkrastu džeza festivāls ir vienīgais Latvijā, kurā ne tikai jauniešiem, bet arī bērniem ir iespēja apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes, tuvoties profesionālam izpildījumam un rast motivāciju turpmākai darbībai džeza jomā, uzstājoties kopā ar saviem pedagogiem improvizācijas sesijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu