Latvijā koncertēs džeza trio «Plaistow» no Šveices

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 27. novembra līdz 29. novembrim, ar koncertiem Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī pirmo reizi Latvijā viesosies džeza trio «Plaistow» no Ženēvas Šveicē. Kā informē ierakstu kompānijā «SKYR», izpildītāji muzicē «post-jazz», «dub» un minimālisma žanra estētikā. Grupa «Plaistow» dibināta 2007. gadā.

Šķietami klasiskos instrumentus pārvaldošo mūziķu - pianista Johana Burkenē, kontrabasista Vensāna Ruī un bundzinieka Sirila Bondī - mūsdienīgo pieeju to izmantojumam pašu radītajā mūzikā apliecina kaut vai fakts, ka grupas nosaukums aizgūts no elektroniskās mūzikas leģendas «Squarepusher» skaņdarba «Plaistow Flex Out». Tas, kā arī paša trio vienas kompozīcijas nosaukums «Steve Reich», iespējams, nosprauž robežas teritorijai, kuru savā autormūzikā «Plaistow» cenšas apgūt vai, vēl labāk, iekārtot no jauna.

Trio, kura katrs no dalībniekiem iepriekš ieguvis atšķirīgu muzikālo pieredzi, savu sākumu piedzīvoja kopā ar «netleiblu» jeb mūzikas ierakstu izdevniecību virtuālajā vidē «Insubordinations», un bija vieni no retajiem Šveicē, kas savu mūziku klausītājiem dāvāja par brīvu. Nospēlējusi neskaitāmus koncertus dažādās vietās pasaulē un pagājušogad izdevusi albumu «Citadelle», trijotne nu strādā pie jauna studijas ieraksta, kuram dienasgaismu būtu jāierauga 2015. gada aprīlī.

«Tā vien šķiet, ka pēdējo pāris gadu laikā t.s. minimālisms piedzīvo savu otro atgriešanos džezā. Proti, ja Stīva Reiha, Filipa Glāsa, Džona Keidža un citu iedvesmoti eksperimenti džezā ir notikuši jau desmitgadēm ilgi un minimālisma atzaru jau citā līmenī kopš pagājušā gadsimta 80.gadiem pacēla austrāliešu trio «The Necks», tad apvienības ar salīdzinoši nesenu pagātni - «Dawn Of Midi», «Mouse On The Keys» to un citu starpā arī «Plaistow» - to ar jaunu sparu atgriež apritē,» stāsta koncerta rīkotāji.

www.plaistow.cc

Mūziķi 27. novembrī plkst.19 uzstāsies Liepājas viesnīcas «Promenade Hotel» Hika zālē, 28. novembrī plkst.19 Vidzemes koncertzāles «Cēsis» Mazajā zālē un 29. novembrī plkst.18 Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības tīklā, kā arī interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu