Cēsu koncertzālē «Jasmim trio» no Francijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. novembrī plkst.19 Cēsu koncertzāles mazajā zālē uzstāsies «Jasmim trio» no Francijas, informē Vidzemes koncertzāles «Cēsis» sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa. Mūziķis, komponists un «Jasmim trio» kontrabasists Ibērs Dipons izveidojis mūzikas apvienību, par saviem līdzgaitniekiem pieaicinot arābu mūzikas vēstnieci flautisti Naisamu Žalalu un austrumu perkusiju akrobātu Jusefu Hbeišu.

Džeza grupa no Francijas savā programmā apvieno Vidusjūras valstu šarmu, to mentalitāti padarot saskanīgu vienotā universā, vienlaikus saglabājot savu neatkārtojamo personības individuālo šarmu.

Dipona muzikālā pieredze balstās uz pētniecību un jaunām mūzikas formām - no formāliem ierobežojumiem līdz pilnīgai improvizācijai, no tīras akustikas līdz elektroniskai pilnībai. Savu mūziķa karjeru viņš sācis jau deviņdesmitajos gados, darbojoties vairākās grupās. 2012.gadā kopā ar Žalalu un Hbeišu viņš nodibināja džeza grupu «Jasmim trio».

Žalala ir flautiste, kura pēc konservatorijas beigšanas uzstājusies Austrumvalstu un Eiropas prestižākajās koncertzālēs, spēlējusi kopā ar slaveniem džeza mūziķiem.

Hbeišs ir palestīniešu izcelsmes arābu perkusionists. Viņš ir apguvis sitaminstrumentu spēli, apvienojot mūsdienīgo ar sarežģītajiem arābu mūzikas ritmiem.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, mājaslapā «www.bilesuparadize.lv», kā arī koncertzāles kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu