Trompetists Džeimss Morisons šonedēļ Rīgā sniegs meistarklasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dienu pirms sava koncerta Rīgā, 27. novembrī, trompetists Džeimss Morisons sniegs meistarklasi Latvijas Radio 1 studijā, informē festivāla «Rīgas ritmi» pārstāve Lelde Zaķe.

Meistarklase notiks plkst.11. Tajā mākslinieks runās gan par mūziku, gan mūzikas instrumentiem, piemēram, savu futūristisko trompeti. Mūziķis dalīsies arī savā pieredzē par mākslas pasauli gan no komerciālā, gan akadēmiskā viedokļa. Neatņemama meistarklases sastāvdaļa būs arī paraugdemonstrējumi un atbildes uz jautājumiem.

Kā norādīja Zaķe, mūziķis nule kā nodibinājis savu mūzikas akadēmiju, kuras vieslektoru vidū ir tādas leģendas kā Stīvijs Vonders.

Pieteikties meistarklasei iespējams, rakstot uz e-pastu «workshop@rigaritmi.lv» vai «gerda.cevere@rigasritmi.lv».

Jau ziņots, ka 28. novembrī Rīgas Kongresu namā Latvijas Radio bigbends kopā ar austrāliešu trompetistu Morisonu uzstāsies projektā «Mare Balticum».

Projektā bigbends pievērsīsies latviešu folklorai. Programmu veidos vairāk nekā desmit unikāli skaņdarbi, kuru autors un aranžētājs ir Morisons.

Zaķe iepriekš informējusi, ka Morisons ir lielisks stāstnieks un vislabāk to darot ar mūzikas palīdzību. Mūziķis viesojies Latvijā 2006.gadā.

Morisons pārvalda dažādus instrumentus - trombonu, flīgelhornu, saksofonu, klavieres un kontrabasu -, tomēr vislabāk pazīstams kā džeza trompetists. Viņš savu koncertdarbību sāka jau agrā jaunībā, 16 gadu vecumā uzstājoties ASV. Morisons ir uzstājies kopā ar Londonas Simfonisko orķestri, kā arī īpašos koncertos karalienei Elizabetei II un ASV prezidentiem. Līdzās tam viņš apbalvots ar Austrālijas goda ordeni par nopelniem mūzikā.

Nesen Morisons atkārtoti iecelts par Kvīnslendas Mūzikas festivāla māksliniecisko direktoru un par nopelniem džeza mūzikā uzņemts vienā no prestižākajām Austrālijas slavās zālēm «Allans Billy Hyde Graeme Bell Hall». 2013.gadā Morisons ir arī diriģējis pasaules lielāko orķestri 7224 dalībnieku sastāvā.

Savā bigbenda džeza albumā «Snappy Too» Morisons spēlē visu mūzikas instrumentu partijas, izņemot bungas.

Projekts tiek īstenots Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas jeb «Rīga 2014» programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu