Evilena Protektore uzvar vokālistu konkursā «Jazz Voices 2014»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas džeza dziedātāja Evilena Protektore Klaipēdā notikušajā starptautiskajā vokālistu konkursā «Jazz Voices 2014» 12 dalībnieku konkurencē izcīnījusi «Grand Prix», informēja grupas «Pieneņu vīns» pārstāvji. Konkursā, kas Lietuvā norisinājās no 28. novembra līdz 30. novembrim, piedalījās pārstāvji no Turcijas, Austrālijas, Spānijas, Japānas, Ungārijas, Krievijas un Baltijas valstīm.

Vienīgā dziedātāja no Latvijas, kas tika līdz konkursa finālam, bija Protektore. Viņa vakaru noslēdza ar «Grand Prix» diplomu un starptautiskās žūrijas atzinību.

Protektore ir grupu «Pieneņu vīns» un «EP Jazz Project» vokāliste un apvienības «Wise Music Society» līdzdibinātāja. Šogad dziedātāja ir atgriezusies no Itālijas, kur pavadīja gadu, studējot «Santa Cecilia» centrālajā valsts konservatorijā pie profesores Marijas Pias de Vito un piedaloties vairākos projektos. Mūziķe šovasar gatavojas pabeigt džeza vokāla programmu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Protektore ir piedalījusies vairākos festivālos - «Pori Jazz» Somijā, «Limassol Jazz» Kiprā, «Live in Blue Bay» Ukrainā, konkursos «Riga Jazz Stage», kur ieguvusi 3.vietu, «Jazz Voices 2012», kur iekļuvusi finālā, un ieņēmusi otro vietu starptautiskajā džeza vokālistu konkursā «Nomme Jazz» Igaunijā. Viņa ir piedalījusies abluma «Jazz in Latvia» ierakstā.

Konkurss «Jazz Voices» pirmoreiz tika rīkots 2002. gadā, pulcējot labākos žanra pārstāvjus no vairākām pasaules valstīm. Protektore jau ir piedalījusies konkursā 2012. gadā, nokļūstot finālā, tomēr tik augstu atzinību mūziķe guvusi pirmoreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu