Saksofonista Toma Rudzinska kvartets debitē ar albumu «Abra»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klajā nācis latviešu džeza saksofonista Toma Rudzinska kvarteta debijas albums «Abra», informēja mūziķa pārstāvis Valters Mucenieks.

Kā norāda Mucenieks, ieraksts «Abra», ietērpts izteiksmīgos un klausītājiem saprotamos ritmos, ir drosmīgs klasiskās džeza tradīcijas un avangarda sakausējums. Meistarīga improvizācija kā starptautiska mūziķu sastāva stūrakmens un latviski skanošais nosaukums «Abra» lieliski atspoguļo albumu - tam piemīt pasaules elpa, kas ieved klausītāju jaunā skaņas pieredzē.

Rudzinska kvartets dibināts 2011. gadā, un tajā spēlē četri draugi - Amsterdamas un Dānijas mūzikas konservatorijas absolventi - komponists un saksofonists Rudzinskis, taustiņinstrumentālists Dominiks Dž.Māršals no Anglijas, basģitārists Pats Klīvers no Francijas un latviešu bundzinieks Ivars Arutjunjans. Albuma «Abra» ierakstā kvartetam pievienojas arī viesmākslinieki no Polijas, Austrijas, Spānijas, Vācijas, Rumānijas un Nīderlandes.

«Abra»
«Abra» Foto: Publicitātes foto

Domubiedru veikums izvirzīts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2014» nominācijās «Labākais džeza albums» un «Labākā debija».

Albums pieejams tīmekļa vietnē «bandcamp.com».

Noklausies:

Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi. Viņš ir vairāku starptautisku konkursu laureāts - 2014. gadā ieguvis «Grand Prix» konkursā «Dutch Jazz», 2013. gadā guvis panākumus «Burghausen Jazz Competition», 2012. gadā - «Keep an Eye» un 2012. gadā izvēlēts par Amsterdamas koncerzāles «Bimhuis» džeza vēstnieku.

Tuvākā iespēja dzirdēt Tomu Rudzinski džeza sesijā būs rīt, 18. decembrī, plkst.20 klubā «Teātra bārs». Koncertā Rudzinskim pievienosies amerikāņu džeza kontrabasists Fulbraita stipendiāts Linns Sītons.

www.tomsrudzinskis.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu