Latvijas džeza mākslinieki uzstāsies Briseles Džeza festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Briseles džeza festivālā 17. janvārī uzstāsies Māra Briežkalna kvintets un Laimas Jansones trio, pavēstīja «Rigas Ritmu» reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe. Koncerts notiks Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros. Koncertā Briseles koncertzālē «Flagey» festivāls «Rīgas Ritmi» prezentēs projektu «Rigas Ritmi Allstars».

Briežkalna kvintetā apvienojušies latviešu džeza izpildītāji Edvīns Ozols (bass), Viktors Ritovs (piano), Māris Briežkalns (bungas), Gints Pabērzs (saksofons) un Intars Busulis (trombons, vokāls). Sastāvam koncertā pievienosies viesmākslinieks Tjago Loei (Tiago Loei, perkusijas).

Jansones trio plašākai sabiedrībai tika atklāts 2012. gadā mūzikas festivālā «Rīgas Ritmi». Koncertā kopā ar perkusionistu Arti Orubu un basistu Andri Grunti tradicionālās kokles skaņas savijās ar džezu un ritmisko mūziku, veidojot unikālu un vēl nedzirdētu skaņu sintēzi. Sadarbībai sekoja turpinājums, 2013.gadā izdodot kopīgu projektu «Zarbugans», kas joprojām turpina pārsteigt klausītājus ar neparasto skanējumu un nebeidzamajām kokles, basa un perkusiju iespējām.

Festivāls «Rīgas Ritmi» norisinās jau 15 gadu, un šo gadu laikā ir ne tikai aktualizējas džeza žanru Latvijā un ārpus tās, bet arī organizējis latviešu džeza mūzikas programmas un meistarklases ārvalstu mūzikas ekspertiem, lai popularizētu tieši latviešu džeza izpildītājus. Festivāls ir vienīgais pasākums, kas pārstāv Latviju prestižajā džeza profesionāļu asociācijā «Europe Jazz Network».

Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Tās mērķis ir atklāt Latviju kā augstas profesionalitātes un kultūras sasniegumu izcelsmes un iedvesmas centru. Prezidentūras kultūras programmu veidos apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā būs vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas. Prezidentūras laikā Māra Briežkalna kvintets sniegs vēl vienu koncertu Vašingtonā, bet Laimas Jansones trio uzstāsies arī Luksemburgā.

www.reverbnation.com

www.europejazz.net

www.rigasritmi.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu