Jolanta Gulbe-Paškeviča izdos jaunu džeza albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

12. februārī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» notiks koncertu cikla «Džeza naktis» muzikālais vakars, kurā savu jauno albumu «Fly Love» prezentēs latviešu dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, puertorikāņu izcelsmes ģitārists Neff Irizarry, amerikāņu basģitārists un dziedātājs James Werts, igauņu bundzinieks Toomas Rull, pašmāju džeza pianists Madars Kalniņš un saksofonists Deniss Paškevičs.

Vakara programmā tiks atskaņotas kompozīcijas no jaunā albuma, kas ir kā ceļojums stilistiski vienotā jazz, latin jazz un afro beat mūzikas stilu pasaulē.

«Albums «Fly Love» sākotnēji tika plānots kā turpinājums iepriekšējai sadarbībai ar puertorikāņu ģitāristu Neff Irrizary, ar kuru kopā tika ierakstīts mans pirmais mūzikas albums «Chove Chuva» projektā Baltic Nova Collective, tomēr, izvēloties mūziku jaunajam albumam, koncepcija mainījās. Radās ideja par sadarbību ar vēl citiem lieliskiem mūziķiem - igauņu bundzinieku Tomass Rull un amerikāņu basģitāristu un arī dziedātāju James Werts, kā arī latviešu džeza pianistu Madaru Kalniņu un saksofonistu Denisu Paškeviču. Pretstatā pirmajam albumam, kura skanējums ir klusināts un atturīgs, šis ir dinamiskāks, ritmiski un stilistiski kolorītāks. Jaunajā albumā ir iekļautas arī trīs Tomass Rull oriģinālkompozīcijas, kur vienai no dziesmām esmu uzrakstījusi tekstu latviešu valodā, ar nosaukumu «Akvarelis»,» stāsta programmas autore Jolanta Gulbe-Paškeviča, piebilstot, ka šī koncertprogramma ir dziedātājas būtības atspoguļojums mūzikā.

Albumam ir idejiski vienota koncepcija, lielākā daļa kompozīciju ir tapušas pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, un trīs no tām ir tituldziesmas kinofilmām. Albumā būs dzirdama arī tāda populāra dziesma kā «Always on my mind», kuru savulaik ir dziedājis arī Elviss Preslijs.

Albums «Fly Love» ir iedziedāts piecās valodās: angļu, portugāļu, itāļu, spāņu un latviešu.

Biļetes var iegādāties koncertzāles kasē darbdienās 12:00 – 18:00, sestdienās un svētdienās 12:00 – 16:00, tālrunis biļešu rezervācijai 64119922, kā arī «Biļešu Paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu