Jūlijā Rīgā uzstāsies džeza mākslinieks Stenlijs Klārks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Starptautiskā «World Jazz Festival 2015» laikā 25. jūlijā uz «Arēnas Rīga» skatuves uzstāsies Amerikas džeza mākslinieks un komponists, grupas «Return to Forever» dalībnieks Stenlijs Klārks (Stanley Clarke), informē festivāla rīkotāji.

Klārks ir viens no aizraujošākajiem mūsdienu komponistiem un mūziķiem, kurš ir pazīstams ar savu inovatīvo un nepārspējamo kontrabasa un basģitāras spēli, kā arī ar vairākiem televīzijas un kino darbiem. Mūziķis ir ieguvis vairāk nekā desmit balvas, tajā skaitā «Grammy» un «Emmi», bet žurnāls «Rolling Stone» viņu nodēvējis par «Gada džezmeni». Klārkam izgatavota arī zvaigzne Slavas alejā, un viņš ir saņēmis vairākus zelta un platīna diskus.

Klārks meistarīgi spēlē daudzus mūzikas instrumentus, pārsteidzot savus klausītājus ar neparastu izpildījumu, tehniku un fantastisku improvizāciju - tā var būt basģitāra vai akustiskā basģitāra, vai jebkurš cits no 20 mūzikas instrumentiem, kurus spēlē Klārks.

Festivālu, kurš šogad notiks 24. un 25. jūlijā, organizē krievu saksofonists Igors Butmans un komponists Arkādijs Ukupņiks. Galvenie festivāla koncerti norisināsies «Arēnā Rīga», taču, lai džeza atmosfēru izjustu ne tikai šo koncertu apmeklētāji, bet visa pilsēta, organizatori 24. jūlijā ieplānojuši bezmaksas koncertu Rīgā, Doma laukumā, kur uzstāsies gan Krievijas, gan Baltijas džeza mākslinieki.

Tāpat festivāla organizatori īpašu uzmanību pievērš jauno mūziķu izglītošanai: 25. jūlijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks «World Jazz Festival» galveno mākslinieku meistarklases, kurās varēs piedalīties gan studenti, gan citi interesenti.

Starptautiskais «World Jazz Festival» Rīgā norisināsies otro gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu