Festivālā «Rīgas ritmi» notiks plaša «Showcase» programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Festivālā «Rīgas ritmi», kas šovasar notiks no 1. jūlija līdz 4. jūlijam, notiks plaša «Showcase» programma, kuras laikā Latvijas izpildītāji prezentēs sevi ārzemju mūzikas ekspertiem un festivāla viesiem. Kā informē festivāla «Rīgas ritmi» reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe, «Rīgas ritmi Showcase» programma norisināsies 2. jūlijā un 3. jūlijā plkst.14 Kongresu nama Jaunajā zālē.

2. jūlijā uzstāsies ģitārists Jānis Ruņģis un viņa grupa «Jāņa Ruņģa klātbūtne», kurā muzicē arī basists Reinis Ozoliņš un sitamo instrumentu pārzinātājs Rūdolfs Dankfelds. Latviju reprezentēs arī konkursa «Riga Jazz Stage 2015» uzvarētājs Daumants Kalniņš, kuram pievienosies pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Mārcis Auziņš, basists Toms Poišs un bundzinieks Dankfelds.

Programmā paredzēta koklētājas Laimas Jansones, kā arī komponista un hanga spēlētāja Raimonda Tigula uzstāšanās. Uz skatuves kāps arī džeza un fanka grupa «Bunch of Gentlemen», kurā spēlē trompetists Viesturs Grapmanis, tenorsaksofonisti Kristaps Lubovs un Roberts Martinovskis, trombonists Krists Kristaps Liepa, baritona saksofonists Ēriks Kibermanis, taustiņinstrumentālists Dāvis Bindemanis, ģitārists Rihards Goba, basists Ivars Dauksts un sitaminstrumentālists Kalvis Sležis.

3.jūlijā ārzemju ekspertiem un pašmāju skatītājiem uzstāsies dziedātāja Kristīne Prauliņa, kura nesen laidusi klajā debijas albumu «Melns ar baltu». Muzicēs arī meiteņu ansamblis «Sus Dungo», kurā darbojas Diāna Čepurnaja, Marta Trofimova, Anneli Arro, Elizabete Lāce, Elizabete Balčus, Liene Dravniece un Marika Arro.

Latvijas mūziku reprezentēs arī bijušo grupas «Melo-M» čellistu Valtera Pūces un Antona Trocjuka pasaules mūzikas projekts «DaGamba». Apvienībā darbojas arī taustiņinstrumentālists Dainis Tenis un Hamidreza Rahbaralams no Irānas, kurš spēlē dafu un sitāru. Programmā paredzēta arī eksperimentālās mūzikas grupas «Catalyst» uzstāšanās. Šajā apvienībā darbojas ģitārists Kārlis Boreiša-Visockis un bundzinieks Ronalds Briežkalns.

Biļetes uz «Rīgas ritmi Showcase» iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs vai internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu