Saksofonista Dāvja Jurkas džeza kvartets sniegs koncertu RSU Aulā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais džeza saksofonists Dāvis Jurka kopā ar domubiedriem ceturtdien, 28. maijā, plkst. 19.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Aulā sniegs koncertu «Strings attached». Šī vakara programmā dzirdēsim Dāvja Jurkas un kvarteta dalībnieka, pianista Ritvara Garozas oriģinālmūziku, kas komponēta un aranžēta speciāli džeza kvartetam un stīgu grupai.

Pats kvarteta vadītājs Dāvis Jurka, kuram šis koncerts reizē būs arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras diplomeksāmens, par to saka tā: «Tas ir ilgi lolots un rūpīgi gatavots projekts. Kopā ar kvarteta pianistu Ritvaru Garozu, kurš ir arī lielisks komponists, esam nopietni strādājuši pie šīs programmas. Īpaši priecīgi esam par iespēju uzstāties Stradiņa universitātes Aulā, kas ir viena no labākajām koncertvietām Rīgā ar brīnišķīgu akustiku. Koncertā kvartetam pievienosies arī stīgu grupa. Tā varbūt nav tik ierasta parādība džeza mūzikā Latvijā, bet būs svaigs un skanējuma krāsainību paspilgtinošs aspekts.»

Dāvis Jurka sevi ir pieteicis kā aktīvu un daudzpusīgu jauno mūziķi. Ir saksofonists Latvijas Radio Bigbendā un orķestrī «Rīga», paralēli uzstājies gan kā solists, gan dažādu sastāvu dalībnieks. Papildus studijām Latvijā izglītojies arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā un Hamburgas Mūzikas akadēmijā. 2014. gadā ieguvis 2. vietu Starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā «Riga Jazz Stage 2014», savukārt aizgājušā gada nogalē saņēmis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un «Swedbank» Gada balvu par izciliem sasniegumiem un aktīvu darbību.

Koncertā kvarteta sastāvā kopā ar Dāvi muzicēs pianists Ritvars Garoza, kontrabasists Toms Poišs un sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko, bet stīgu grupas mūziķi būs vijolnieki Aleksejs Bahirs un Ivars Brīnums, altists Pēteris Trasuns un čellists Jānis Pauls.

Biļetes uz koncertu «Strings attached» pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu