«The Bad Plus» izdod kopīgu albumu ar Džošuu Redmenu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. jūnijā izdevniecības «Nonesuch Records» paspārnē klajā laists interesants džeza ieraksts, kurā Mineapoles džeza trio «The Bad Plus» sadarbojas ar izcilo saksofonistu Džošua Redmenu (Joshua Redman).

Ierakstā ar nosaukumu «The Bad Plus Joshua Redman» iekļautas deviņas kompozīcijas, septiņas no kurām ir pilnīgi jaunas. Divas pārējās - «Dirty Blonde» un «Silence Is The Question» ir «The Bad Plus» jau zināmas kompozīcijas, tikai jaunā aranžējumā.

Divdesmit gadus šis džeza trio muzicēja kā klavieru trio, un Džošua ir pirmais, kas uzaicināts veidot albumu kā ceturtais grupas dalībnieks.

Mūziķi pirmo reizi kopā spēlēja 2011. gadā slavenajā «Blue Note Jazz Club» klubā.

Foto: Publicitātes foto

«Albumā mēs fokusējamies uz kompozīcijām, taču koncertos ir patīkami klausīties Redmenna garajos solo, kas mums kā trio nekad nav bijuši,» komentē «The Bad Plus» pianists Ītans Aiversons (Ethan Iverson).

Arī Redmens novērtē šo sadarbību: «Muzicēšana kopā ar «The Bad Plus» ļāvusi man atraisīties un izpētīt jaunas muzikālas teritorijas.»

Atgādinām, ka 2011. gadā Džošua Redmens uzstājās festivāla «Saxophonia 2011» noslēgumā Lielās Ģildes koncertzālē.

Džošua Redmens

Džošua Redmens (1969) ir daudzpusīgs mūziķis – viņa ietekmju jomu sarakstā ir džezs, klasiskā mūzika, roks, souls, Indijas, Indonēzijas, Vidējo Austrumu un Āfrikas mūzika; viņš mācījies spēlēt blokflautu, klavieres, ģitāru, gatamu (indiešu sitaminstrumentu), muzicējis arī gamelāna sastāvā. Redmens ar spožiem panākumiem beidza studijas slavenajā Bērklija džeza augstskolā. Pēc uzvaras prestižajā Teloniusa Monka starptautiskajā saksofonspēles konkursā sākās jaunā mūziķa koncerti un ieraksti ar daudzām džeza zvaigznēm. Par 1993. gadā klajā nākušo pirmo soloalbumu Redmenu pirmoreiz nominēja «Grammy» balvai. Deviņu gadu vecumā Redmens sāka mācīties klarnetes spēli, savukārt tenorsaksofons ir viņa instruments kopš desmit gadu vecuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu