Sestdien Siguldā Ričarda Bonas muzikālais mikslis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 20. jūnijā, Siguldas pilsdrupu estrādē kopā ar savu grupu «Mandekan Cubano» uzstāsies viens no interesantākajiem mūsdienu mūziķiem, dziedātājiem, komponistiem un aranžētājiem – Ričards Bona (Richard Bona). Vēl pirms tam vakara koncertprogrammu papildinās atzītie pašmāju instrumentālā džezfanka un fusion pārstāvji «Very Cool People».

Ja jums patīk džezs, blūzs, fanks, flamenko, salsa, bossa nova un Rietumāfrikas ritmi, bet jūs vēl neesat iepazinuši Ričarda Bonas plašo muzikālo pasauli, šis ir īstais brīdis, lai to sāktu.

Pasaules mūzikas slavenību saraksts, ar kuriem R.Bona sadarbojies savas ilgstošās karjeras laikā, ir tik iespaidīgs un garš, kā reti kuram. No Stīvija Vondera līdz Džo Zavinulam, no Bobija Makferina līdz Lorinai Hilai, no Džordža Bensona līdz Chaka Khan.

Pateicoties gan savai harmoniskajai virtuozitātei (basģitāra, ģitāra, perkusijas, balafons u.c.), gan mierīgi maigajam vokālam, gan tik profesionāli sacerētajām kompozīcijām, kuras hipnotizē mūs ar negaidītām balsu un instrumentu nokrāsām, Bona iemantojis citu kolēģu un kritiķu atzinību. Viņa basģitāras solo ir tik nepieradināti inovatīvi, ka visas pasaules jaunie mūziķi dedzīgi tiecas tos atdarināt vai vismaz pietuvināties meistarībā.

Tai pat laikā šis lieliskais mūziķis vienmēr saglabā saulaini piezemēto attieksmi pret dzīvi un līdzcilvēkiem.

Bieži dēvēts vienkārši par mūsdienu džeza leģendu, Ričards Bona īsti negrib piekrist viņa ierobežošanai kādā kanonā: «Neidentificēju sevi kā tikai džeza mūziķi. Džezs ir tikai viena daļa no tā, ko es daru. Esmu mūzikas students tās vispārīgajā nozīmē. Man ļoti patīk iemācīties ko jauno no citas mūzikas. Kad esmu Indijā, ierakstu dziesmas ar indiešu mūziķiem un tieši tāpat Brazīlijā ar brazīliešiem. Man nepatīk rutīna, tāpēc man tik ļoti gribas apgūt ko jaunu. Manuprāt mūzika ir skola, kas nekad nebeidzas.»

20. jūnijā Siguldas pilsdrupās skatītājiem būs iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem Ričarda Bonas projektiem - «Mandekan Cubano». Šajā sekstetā Bona apvienojis izcilus Ņujorkas mūziķus. Kā jau pauž nosaukums, tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu un Rietumāfrikas ritmiem padara katru Bonas un viņa mūziķu uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.

Kā jau minēts, pirms Bonas un «Mandekan Cubano» uzstāsies atzītie pašmāju talanti «Very Cool People». Balstoties klasiskā džeza un fanka saknēs, VCP organiski bagātina savu skanējumu ar plašu mūsdienu mūzikas stilu amplitūdu. No roka līdz hiphopam, no soulmūzikas līdz blūzam. Kā uzsver paši mākslinieki, viņi cenšas sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu jebkuram klausītājam. Tai pat laikā nenolaižot gana augstu pacelto kvalitātes un stila latiņu. Savulaik Jazzmusic.lv pat ar sajūsmu rakstīja: «Klausoties grupas VCP mūziku, rodas sajūta, ka dzīve ir mūžīgi svētki…«

Kā informē grupas līderis Elvijs Grafcovs: «Šobrīd esam pārmaiņu laikā, un mūsu sastāvs ir palielinājies.» Līdz ar to šajā koncertā E.Grafcovam (ģitāra), Mārim Jēkabsonam (saksofons), Mārim Vitkus (taustiņinstrumenti), Valteram Sprūdžam (basģitāra) un Andrim Buiķim (bungas) pievienosies Oskars Ozoliņš (trompete), Laura Rozenberga (trombons) un Kristaps Lubovs (baritonsaksofons).

Plānotā vakara kārtība:

18:00 sāksies ieeja Siguldas pilsdrupu estrādē

19:00 Very Cool People Tiny Feet

20:00 Ričards Bona un «Mandekan Cubano»

Iepriekšpārdošanā biļetes iegādājamas «Biļešu serviss» kasēs un www.bilesuserviss.lv. Pirms koncerta tās būs iespējams iegādāties arī Siguldas pils kasē. Par īpašo cenu biļetes iepriekšpārdošanā iegādājamas «Biļešu serviss» kasēs, www.bilesuserviss.lv un pirms koncerta arī Siguldas pils kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu